Kaip nuo nulio surinkti droną namie? Unikalus technologijos.lt skaitytojo projektas ir štai kas iš to gavosi: „Kas pirmą kartą nuspręs įkelti koją į dronologiją – gali pribaigti terminologija. Tai veda iš proto“ (Video)  (1)

Kaip namie surinkti droną, kai esi visiškai „žalias“ ir nieko neišmanai? Manote, kad tai yra neįmanoma? Technologijos.lt skaitytojas savo projekte įrodo, kad tai dar ir kaip įmanoma. Žinoma, įvairių nuotykių išvengti nepavyks, bet galutinis rezultatas labai nudžiugins.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Portalo skaitytojas Valdas dalinasi savo naujausiu projektu – „Kaip surinkti droną? Kinošinis projektas.“

Valdas teigia, kad dar žiemos metu sumąstė pats surinkti droną ir kaip galima įtarti – visiškai nieko apie tai neišmanė. Teko pasitelkti beribius „Google“ žinių lobynus, atkaklumą ir didelį užsispyrimą.

Valdas pradėjo užsakinėti detales, rinkti droną bei jį testuoti. Pradžia buvo sudėtinga ir „masyvaus zarazos drono niekaip nepavyko suvaldyti. Jis vis drėbdavosi aukštielninkas.“

Tad po keliasdešimties nesėkmingų bandymų, Valdas šį droną padėjo į šalį ir nusprendė pasižvalgyti į kitą dronų segmentą – į sportinius dronus. Šiame filmuke Valdas ir parodo, kaip nuo visiško nulio surinkti pirmąjį sportinį droną ir ant šios bazės susikonstruoti „kinošinį droną“.

„Šimtai konstravimo niuansų – negramodnas reikalas. Kas pirmą kartą nuspręs įkelti koją į dronologiją – gali pribaigti terminologija. Tai veda iš proto. Tu nori greitai viską padaryti, o čia reikia skaityti. Bet niekur nuo to nedingsi.“

Tad šis projektas yra puiki mokomoji medžiaga tiems, kurie nori patys surinkti droną. Valdas pateikia visą informaciją: nuo detalių, kurių reikės dronui, iki programinės įrangos įdiegimo ir kalibravimo. Yra daugybė niuansų į kuriuos būtina atsižvelgti ir tik tada savo rankomis surinktas dronas pakils į orą bei nudžiugins užfiksuotais nuostabiais Lietuvos gamtos vaizdais:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(42)
(4)
(38)

Komentarai (1)