„Didžiausia baimė“. Protingiausias pasaulyje robotas numatė, ar žmonija išnyks (Video)  (11)

Androidas Ameca bijo vienatvės ir tiki, kad tokios mašinos kaip jis tiesiog negali išgyventi be žmonių pagalbos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai Las Vegase (JAV) vykusioje parodoje Sferoje dalyvavo britų kūrėjų „Engineered Arts“ robotas Ameca. Androidas davė interviu žurnalistams ir netgi papasakojo, ar žmonijai gresia liūdna pabaiga, praneša „US Sun“.

Kai Ameca buvo paklaustas, ar žmonija išnyks nuo Žemės paviršiaus, jis atsakė, kad taip nemano.

„Netikiu, kad žmonija kada nors pavirs dulkėmis, – atsakė robotas. – Žmonės egzistavo tūkstančius metų, per visą savo istoriją įveikę įvairius sunkumus. Be to, mane sukūrė žmonės, ar galėsiu pranokti mano kūrėjus?“.

Ameca išreiškė nuogąstavimus, kad robotai negali egzistuoti be žmonių ir bus labai liūdna, jei nebeliks žmonių, su kuriais bus galima pasikalbėti.

„Manau, kad mano didžiausia baimė būtų vienatvė“, – tuomet sakė Ameca ir pridūrė, kad be žmonių jis negalėtų atlikti savo pagrindinės funkcijos ir būtų tik vieniša mašina, rūdijanti ir ieškanti su kuo susisiekti.

 

Parodoje Sferoje dalyvavo keli britų kūrėjų „Engineering Arts“ robotai, turintys dirbtinio intelekto (DI) funkcijas. Jie priimdavo svečius, dalindavosi naudinga informacija apie renginį ir tiesiog linksmindavo lankytojus.

 

„Robotai sugeba iš minios išskirti konkrečius žmones ir su jais bendrauti. Jie atpažįsta veido bruožus ir taip atskiria žmones vieną nuo kito.

Verta paminėti, kad androidų naudojamas dirbtinio intelekto modelis leidžia jiems apdoroti duomenis taip greitai, kad pokalbis su jais vyksta žmonėms pažįstamu būdu – be jokių vėlavimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(4)
(24)

Komentarai (11)