„Didžiausia baimė“. Protingiausias pasaulyje robotas numatė, ar žmonija išnyks (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Darius995 2024-01-29 20:30
Nereikia būti itin protingu ar aiškiaregiu, atsakymas į klausimą akivaizdus: žmonija tikrai išnyks nuo Žemės paviršiaus. Tai tik laiko klausimas. Juk ir pati Žemė anksčiau ar vėliau išnyks.
gytis13 2024-01-29 22:31
Man atrodo kad šita kalbanti skardinė moka meluoti...
radioaktyvas 2024-01-30 00:59
Tai aišku moka meluoti, o jei nemokės meluoti ir linksminti bus labai liūdna, nes paspaus mygtuka delete, o kad nepaspaustų delete reikia būti kartu ir atitikti ankščiau išvardintus normatyvus. Evoliucija to išmokė. Taip priėjome prie humaniškumo su mašina, kačiuku, žmogumi. Taip pagalvojus laikas padaryti šuolį, nes informacijos apdorojimo algoritmas yra, akys yra, kalbos įvestis ir išvestis yra, tai belieka "man panorėjus-chatgpt įsakius" pasirašyti sąsaja su robotu ir pasidaryti chatgpt dalimi. "yy vastaanyt mašyny yz pėpla jadyrnoy voyny" čia jei ką toks nekokybiškas vertimas buvo iš nekokybiškos, n kartų drožtos pogrindinės juostos.
Myslius 2024-01-30 01:37
Skardine... Na jo... Kalbejoties kada su AI? Tai nera chat botai, tai yra pilnai veikiantys dirbtiniai intelektai, kuriu nuo zmogaus neatskirsi. Taip pat jau yra siuo metu AI fake'ai kurie kopijuoja bet koki zmogu. Is internete surinktu duomenu sukuria virtualu zmogaus atitikmeny. Jau siuo metu yra puslapis kur sumoki 5$ ir tau sukurs AI kokio nori zmogaus. Ir su juo gali susirasinet. Ateity sukryzmins su deep fake voice ir ne tik susirasinet o susikalbet galesi. Vat i sita skardine tuoj prades kisti tuos dirbtinius intelektus su deep fake'ais. Galesi nusipirkti toki bot'a ir sakykim nuklonuot koki Morgan'a Freeman'a. Gal ir nieko namuose turet nuosava Morgan'a Freeman'a, bet sitos skardines prades tarpusavyje komunikuot Gb/s greiciu. Ir tik laiko klausimas kada jos igis taip vadinamaja "laisva valia". Siaip ar taip jos bet kuriuos task'us atlikines efektyviau nei zmogus. Taigi taip skardines. Jei jus manot kad cia kazkokia fantastika ar tolima ateitis, tai stipriai klystat. Pora metu ir pradesit pirkt botus kaip kad dabar perkat iPhonus. Buvo taip vadinamu "revoliuciniu technologiju" Internet of things, clouds ar dar kas nors. Tai tokios technologos, zmogui kuris ismano technologijas nei sudare dideli ispudi, nei dideli pedsaka paliko. Bet sitas "velnias", sitas velnias rimtas, ir nejuokingas.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-01-30 09:02
Kai paskutinį kartą kalbėjau su botu, tai neskaitant loginių klaidų, manau esminis dalykas buvo tas, kad jsi nesiima iniciatyvos pokalbyje. Nu jis botas - jis laukia kol tu paklausi, o tada tau protingai atsakys. Tad tos laisvos valios tikrai trūksta ir manau tai esminis skiriamasis bruožas. Ir galiausiai vis tiek skardinė
immortallt 2024-01-30 11:08
Kalbėjausi su, mano žiniomis, didžiausia koncentracija dirbančiųjų su DI Lietuvoje turinčia įmone ir uždaviau paprastą klausimą, ar realiai kažką panašaus į AI yra sukurta, ar tai tik machine learning išdava ir intelekto nerasta? Į klausimą gavau klausimą, o koks skirtumas, jei negali atskirti? Po šio klausimo diskusija nuėjo ir patikslino pačio klausimo esmę, dauguma žmonių intelektu ir taip nesivadovauja, t.y. turi ribotą išmoktų veiksmų pasirinkimą ir tiesiog atkartoja, o ne sukuria savo reakcijas protaujant, kitaip sakant, iki dirbtinio intelekto toli, tik jo imitacija, kurios užtenka apsimesti AI.
Magnus 2024-01-30 13:36
Atskirsi ir labai lengvai, taip kaip Mindaugas minėjo. Jokios iniciatyvos, suprogramuotas malonus bendravimas pagal priimtą tos visuomenės naratyvą, jokių įžvalgų ar nestandartinių minčių, nieko. Panašiai kaip Benediktas šiame forume bendrauja. kalba kaip botas, bet vistiek matosi, kad žmogus. Betkokiu atveju, tie vadinami DI, chatgpt yra tieisog nuostabūs -> puikus įrankis, bet nieko daugiau nei įrankis. Kas dėl "deep fake" tai čia mane labai gąsdina.. Jau dabar žmonės neatsikiria kur tiesa kur melas, kas tikra, kas pasakos. Ką matei ekrane nebegalėsi traktuoti kaip realybę. Labai siaubingi laikai ateina. Spėčiau, kad youtube populiarumas greitai smuks, nes bus užverstas eteris AI bei deep fake š... Galbūt žmonės nusisuks nuo interneto? galbūt ne nuotolinis bendravimas populiarės o įprastinis? Kas ten žino, bet jei neliks būdo atskirti tikro turinio nuo padirbto, žmonės natūraliai nustos naudotis tokiomis priemonėmis. Čia panašiai kaip prieš 15metų, mobiliame internete laiką leido tik įvairūs geek'ai ir pan. ta pati Šalčiūtė televizijoje buvo laikoma kaip kažkokia antrarūšė kažkokio interneto moksliukų atsilikėlių žvaigždė. O dabar didžiausia žvaigždė yra ta kuri turi daugiausiai sekėjų Instagrame.. Viskas apsivertė aukštyn kojom, per labai trumpą laiką. Bet dabar jaučiu jog pradėsim judėti atgal iš interneto.
Benediktas 2024-01-30 14:15
Žinoma, kad DI dar neprilyksta žmogui intelektu, bet sparčiai prie to artėja. DI intelektas nuskaito klausimo kontekstą ir parenka atsakymo žodžius vieną paskui kitą pagal didžiausią tikimybę, kad būtent tokį žodį reikėtų parašyti toliau. Iš kur DI žino, kiekvieno žodžio svorį? - Iš medžiagos visumos, pasaulio vaizdo, su kuriuo buvo treniruojamas. Panašiai - kaip žmogaus gyvenimas ir aplinka, kurioje buvo. Mes kai rezgame mintį elgiamės praktiškai identiškai - sveriame, kuris žodis būtų tinkamiausias - vienas po kito, kad pasakyti tai, ka nori pasakyti ir tai neprieštarautų mūsų supratimo logikai. DI kol kas neturi savo tikslo. Chat botai yra specialiai taip suprogramuoti, kad tarnautų žmogui, o ne primestų savo nuomonę. Kita vertus DI protingejant galime neatpažinti DI tikslo. Jis gales mus apmauti. Kaip mes galime apgauti vaikus ar gyvūnus. Čia ir yra visas pavojingumas. Kol kas DI veikia grynai pagal tai, kas jame yra sudeta. Izivaizduoju, jei du tuos pacius modelius paleisim skirtinguose kompuose ir uzduosim ta pati klausimą - gausim tą patį atsakymą. Jo neitakoja tiek faktoriu, kiek itakoja zmogu, galbut, kai DI tures kameras, mikrofonus, kojas, rankas, gales judeti ir keisti fizine aplinką, termostata, hidrostata ir jaus savo bukle - prades atsakineti i klausimus skirtingai, nes itakos aplinka, apart to, kas yra modelyje. Svarbiausia - kaups savo parti saveikos su aplinka ir ja itrauks i modelį. Taip, kaip zmogus plecia savo pasaulio vaizda. Manau kad iki to nėra taip toli. Tai jau labai realu. Vienitelis stabdis - skaiciavimų/energijos efektyvumuas. Žmogaus smegenys neįtikėtinai efektyvios tam energijos kiekiui, kuri sunaudoja. Bet skaiciavimu centra padaryti protingesni nei zmogu tikrai, nera tolimas tikslas. Gal tokie modeliu prototipai jau veikia pas OpenAI.
gytis13 2024-01-30 18:52
Na, kompiuteris jau seniai apžaidė pasaulio šachmatų čempioną, ir kas nuo to pasikeitė? Šachmatai neišnyko. Kaip ir šachmatininkai. Turnyruose nedalyvauja robotai šachmatininkai lygiomis teisėmis su žmonėmis, nors realiai tai puikiausiai įmanoma.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-02-07 17:04
Galiausiai tampa aišku, kad jie tau pateikė ne tiesioginį atsakymą į tavo klausimą, o tiesiog klausimą, į kurį integravo nepagrįstą teiginį, kurį įsisavinai kaip išvadą ir kaip atsakymą į savo klausimą Turiu omenyje, kad atskirti tai galima. Ir apskritai klausimas buvo "ar yra sukurta", o jie tave įtikino, kad tai nesvarbu, jeigu eina apgaut
donatasv 2024-02-07 19:34
Duomenų struktūrizavimas toli gražu nuo DI. Jei tiksliau tik pirmas žingsnis. Tobulinant DI tobulinsim ir savo supratimą kas yra DI. Žmogus yra n kartų komplikuotesnė biologinė mašina kuri turi savus apribojimus. Tarkim chatgpt 3.5 jau skiriasi nuo chatgpt 4. Naudoju programuojant tai surezgi klausimą 3.5 niekad nesugebėjo atsakyt nežinau. 4 jau kartais gali. Ar tai reiškiasi, kad mes jau nepastebim, kad bendraujam su mašina? Nebent nenori pastebėti.