[Žinios trumpai] Vengrija planuoja karinę operaciją Vakarų Ukrainoje – sieks „apsaugoti vengrus“ Užkarpatėje  (3)

Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijártó mano, kad jeigu fronto linija su Rusijos kariuomene pasieks Ukrainos vakarus, tai sukels rimtą grėsmę Budapeštui.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-15 [Žinios trumpai] Vengrija planuoja karinę operaciją Vakarų Ukrainoje – sieks „apsaugoti vengrus“ Užkarpatėje  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos užsienio reikalų ministerijos vadovas Peteris Szijártó sakė, kad Vengrija svarsto „karinės nepaprastosios padėties“ scenarijus, kaip apsaugoti ir išgelbėti Užkarpatėje gyvenančius vengrus. Jis pasiūlė, kad Vengrijos kariuomenė galėtų kirsti Ukrainos sieną. Tai jis pasakė interviu Vengrijos leidiniui „Index“.

Anot jo, jeigu fronto linija su Rusijos kariuomene pasieks Ukrainos vakarus, tai sukels rimtą pavojų Vengrijai. Todėl Budapeštas suinteresuotas kuo greičiau sustabdyti Rusijos ir Ukrainos karą ir „išvengti paruoštų scenarijų“ dėl 150 000 vengrų gelbėjimo Ukrainos regione.

„Mūsų šalyje yra parengti karinės ekstremalios situacijos scenarijai. Mūsų interesas, kad rytuose kuo greičiau įsitvirtintų taika, nes tuomet galime išvengti pavojingų scenarijų, parengtų siekiant apsaugoti 150 tūkst. vengrų, gyvenančių Užkarpatėje“, – sakė Szijártó.

Vengrijos diplomatas taip pat sakė, kad Europa priėmė pakankamai sankcijų Rusijai ir dabar Vakarai turėtų daugiau dėmesio skirti tam, kaip kuo greičiau pasiektų paliaubas ir tada sudarytų taiką. Tačiau jis taip pat mano, kad mažai tikėtina, kad karas greitai baigsis.

 

Tuo pat metu Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbánas pareiškė, kad Europos Sąjunga „šovė sau į plaučius“ neapgalvotomis ekonominėmis sankcijomis Rusijai. Jis mano, kad jei jos nebus panaikintos, tai gali sugriauti Europos ekonomiką.

Liepos 6 d. Peteris Szijártó paaiškino, kad jei Budapeštas dalyvautų tiekiant ginklus Kijevui, tai taptų rusų taikiniu ir kiltų pavojus vengrams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(58)
(-55)

Komentarai (3)