JAV skelbia apie grandiozinę dovaną Ukrainai Nepriklausomybės dienos proga: Kremliuje prasidės nauja isterija!  (6)

Ukrainos nepriklausomybės dieną Vašingtonas paskelbs karinės pagalbos paketą Ukrainai už rekordinę 3 mlrd. dolerių sumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltieji rūmai ruošia grandiozinę dovaną Ukrainai Nepriklausomybės dienos proga. Kalbame apie karinės pagalbos paketą, kurio vertė rekordiniai 3 mlrd. dolerių.

Apie tai pranešė naujienų agentūra „Associated Press“, remdamasi aukšto rango amerikiečių šaltiniais.

Rugpjūčio 24 d. Ukraina švenčia ne tik Nepriklausomybės dieną. Šiandien yra lygiai pusmetis kaip trunka visapusė Rusijos invazija į Ukrainą. Savo dovana JAV parodys paramą Kyjivui kovoje su agresoriumi.

Karinės pagalbos paketas skirtas apmokyti ir aprūpinti Ukrainos kariuomenę, kad ji ilgus metus galėtų apsaugoti Ukrainą nuo Rusijos agresijos.

Vykdant šį projektą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms planuojama pagaminti naujus dronus, ginkluotę, įrangą, kuri per artimiausius dvejus metus atsidurs ukrainiečių arsenale. Kalbame apie reikšmingą Kyjivo gynybinių pajėgumų stiprinimą vidutinės trukmės ir ilgalaikiu laikotarpiu.

 

 

Pažymėtina, kad, naujausiais duomenimis, nuo Joe Bideno atėjimo į valdžią bendra JAV karinės pagalbos Ukrainai suma jau viršijo 10 mlrd. dolerių. Visų pirma Vašingtonas perdavė Kyjivui 19 didelių ginklų partijų iš savo armijos sandėlių, kurios padeda ukrainiečiams sėkmingai atremti Rusijos agresiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(165)
(4)
(161)

Komentarai (6)