Paskelbta skandalinga statistika: JAV iš Rusijos tyliai perka tūkstančius tonų šovinių, prekybos apyvarta – milijardai dolerių  ()

Rusija iš produkcijos eksporto į JAV uždirba daugiau nei 1 milijardą dolerių per mėnesį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistų teigimu, nuo invazijos į Ukrainą pradžios į Amerikos uostus atkeliavo daugiau nei 3600 partijų medienos, metalų, gumos, naftos ir kitų prekių siuntų.

Per pastaruosius šešis karo mėnesius Rusija iš prekybos su JAV kas mėnesį uždirba daugiau nei 1 mlrd. dolerių.

Apie tai rašo „Associated Press“.

Leidinys pažymi, kad JAV prezidentas Joe Bidenas pažadėjo „sudaryti skausmą“ ir suduoti „triuškinantį smūgį“ Vladimirui Putinui, apribodamas prekybą degtine, deimantais, benzinu. Tačiau nuo vasario į JAV uostus atkeliavo daugiau nei 3600 partijų medienos, metalų, gumos, naftos ir kitų prekių siuntų.

Tai beveik pusė prekybos apyvartos tarp šalių per tą patį 2021 metų laikotarpį, kuri tuo metu buvo apie 6000 partijų.

Be to, JAV valdžia neplanuoja uždrausti tiekti rusiškų trąšų, iš kurių 100 siuntų jau atvyko. O uždrausta nafta ir dujos iš Rusijos ir toliau teka į Ameriką dėl „atsitraukimo“ laikotarpio, leidžiančio įmonėms laikytis esamų sutarčių.

Taip pat tarp įvežamų iš Rusijos prekių yra beveik 4000 tonų šovinių, radioaktyvaus urano heksafluorido. Jam sankcijos netaikomos ir Rusijos valstybinei įmonei UAB „Tenex“ atneša milijonus dolerių. JAV taip pat perka žemės ūkio ir maisto produktus.

Visų pirma, Amerikos konditeriai importuoja gaminius iš Rusijos ir mėgstamus rusų imigrantų saldumynus iš gamyklos „Krasny Oktyabr“. Kas kelias savaites iš Rusijos atkeliauja grikių, džiovintų vaisių ir šokolado siuntos.

 

Prisiminkite, rugpjūčio 24 dieną WSJ pranešė, kad JAV grasino Turkijos verslui sankcijomis už ryšius su Rusijos Federacija. Bideno administracija įspėjo Turkijos įmones nebendradarbiauti su Rusijos institucijomis ir Rusijos piliečiais, kuriems taikomos sankcijos.

Anksčiau „Reuters“ žurnalistai rašė, kad Rusijos ekonomika žlugimo išvengė dėl išaugusių naftos kainų. Taip sankcijų poveikis buvo sušvelnintas, nors Rusijos Federacijoje jos vis dar jautėsi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(31)
(-6)

Komentarai ()