[Žinios trumpai] Visiškas fiasko: rusiškas išminavimo robotas „Uran-6“ susprogo ant prieštankinės minos (Foto)  (1)

Rusijos išminavimo robotas „Uran-6“ užkliudė prieštankinę miną. Mašina buvo naudojama Palmyroje, Alepe (Sirija) ir Mariupolyje. Kroatijos MV-4 robotų sistemos kopija turėjo „atlaikyti reguliarius didelius stiprius artimus sprogimus“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė fotonuotrauka, kurioje pavaizduota rusiška išminavimo mašina „Uran-6“, kuri susprogo užvažiavusi ant prieštankinės minos.

Atsižvelgiant į padarytą žalą, galima daryti prielaidą, kad beveik 6 tonas sveriantis rusiškas robotas į miną pataikė ne minų tralu, o vikšro juosta.

Be to, operatorius galėjo pamiršti nuleisti minos volą arba nusprendė, kad transporto priemonė yra saugioje zonoje.

„Uran-6“ yra daugiafunkcinė išminavimo robotų sistema, kurią gamina JSC 766 UPTK. Tai savaeigė radijo bangomis valdoma antžeminė transporto priemonė su minų volu, skirta aktyviai dalyvauti minų šalinimo/minų naikinimo operacijose tankiuose miestuose arba mažai apgyvendintose atokiose vietovėse.

Teigiama, kad jo būdingas svoris ir šarvų apsauga leidžia „Uran-6“ nepilotuojamai transporto priemonei atlaikyti nedidelius sprogimus ir mažai paveikti pagrindines operacines sistemas – išbandyta su 60 kg sprogstamosios medžiagos. Tačiau rusai pastebi, kad transporto priemonė sukurta taip, kad atlaikytų reguliarius didelius stiprius sprogimus.

 

Transporto priemonė buvo naudojama Čečėnijos Respublikoje 2014 m., Sirijoje 2016 m., kaip dalis „taikos palaikymo“ Rusijos kontingento Kalnų Karabache ir Mariupolyje 2022 m. gegužę.

Reikėtų pažymėti, kad „Uran-6“ robotas nėra naujas ginklas – transporto priemonė yra MV-4, vienos iš geriausių pasaulyje žinomų lengvosios kategorijos išminavimo ir EOD robotų sistemos, kurią sukūrė Kroatija, kopija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(0)
(43)

Komentarai (1)