[Žinios trumpai] Krymo tiltą galėjo susprogdinti JAV dronas: žvalgybos bendruomenė saugumo kamerose pastebėjo labai įdomų objektą  (2)

Neseniai atlikta ekspertų analizė parodė, kad Ukrainos kariuomenei iš JAV tiektas dronas galėjo būti panaudotas spalio 8 dieną įvykdam Krymo tilto sprogdinime.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-13 [Žinios trumpai] Krymo tiltą galėjo susprogdinti JAV dronas: žvalgybos bendruomenė saugumo kamerose pastebėjo labai įdomų objektą  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepriklausomų karinių ekspertų ir mokslininkų iš „Molfar“, pasaulinės atvirojo kodo žvalgybos bendruomenės, paskelbtoje ataskaitoje paneigtas Kremliaus pasakojimas apie tilto sprogimą ir pasiūlytos galimos alternatyvos.

Rusijos pareigūnai teigė, kad tilto sprogimą sukėlė sunkvežimyje paslėpti sprogmenys. Federalinė saugumo tarnyba (FSB) trečiadienio rytą pareiškė, kad sprogimą kelis mėnesius planavo Ukrainos karinė žvalgyba, ir nurodė, kad buvo sulaikyti penki rusai ir trys Ukrainos bei Armėnijos piliečiai.

FSB tvirtino, kad atakoje panaudotas sprogmuo buvo paslėptas statybinio polietileno plastiko lakštų ritiniuose ir buvo gabenamas sunkvežimiu per tiltą.

Ukrainos valdžia atsakomybės už incidentą neprisiėmė.

Nepriklausomų karinių ekspertų atlikta analizė atkreipia dėmesį į Kremliaus įvykių versijos neatitikimus, įskaitant tai, kad kelio dangoje, kur sprogo sunkvežimis, nebuvo matomos sprogimo padarytos skylės; sunkvežimis turėjo būti apžiūrėtas prieš pervažiuojant tiltą; vaizdo įrašuose matomi keli sprogimai, įskaitant vieną, kuris, atrodo, buvo detonuotas iš tilto apačios.

„Teoriškai tiltas gali būti susprogdintas iš apačios. Tai gali būti oro ar vandens drono veikimo rezultatas“,  – teigiama „Molfar“ pranešime.

Ataskaitoje nurodyta, kad kameros, pritvirtintos prie tilto geležinkelio dalies, kadruose tarp dviejų stulpų matomas baltas objektas, kuris „juda kartu su vandeniu“.

 

„Netoli Sevastopolio krantų jau buvo rastas specialiosioms operacijoms skirtas vandens dronas. Tikėtina, kad jis Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms iš JAV buvo pristatytas balandį", – teigiama „Molfar“ pranešime.

Ataskaitoje taip pat pažymėta, kad už sprogimą galėjo būti atsakingas Ukrainoje pagamintas bepilotis orlaivis, nes Ukrainos dronai nuolat veikia Krymo regione.

„Šią versiją patvirtina faktas, kad kelio atkarpa buvo nuplėšta nuo tvirtinimų, tačiau atraminiai stulpai liko nepažeisti (nes jų stabilumas didesnis nei kelio)“, – teigiama analizėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(7)
(66)

Komentarai (2)