To karybos istorijoje nėra buvę! Ukraina ir Rusija susikovė pirmajame dronų oro mūšyje: skelbiamas laimėtojas, masiškai plinta kovos video (Video)  ()

Vaizdo įrašas apie tariamą dviejų Ukrainos ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų dronų susirėmimą pasklido internete.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Klipas buvo pasidalintas „Telegram“ kanale „XD Dnipr“ su žinute: „Pirmasis oro mūšis, užfiksuotas vaizdo įraše tarp Ukrainos ir Rusijos bepiločių orlaivių“.

„Pergalę iškovojo Serhiy Prytula bepilotis orlaivis“, – sakoma pranešime, kuriame kalbama apie Ukrainos politiką, kuris labdara padeda rinkti lėšas įrangai Kijevo pajėgoms, įskaitant ryšio priemones.

Prytula tviteryje paskelbė tą patį vaizdo įrašą, kuris ketvirtadienio popietę sulaukė daugiau nei pusės milijono peržiūrų.

„Pirmojo pasaulinio karo stiliaus dvikova. Ukrainos bepilotis orlaivis „Mavic“, kurį pristatėme vienam iš Donecko srities oro desantininkų, sunaikina Rusijos priešininką. Nuostabu!“, - parašė Prytula.

„Twitter“ vartotojas atsakymuose teigė, kad susirėmimo vieta buvo nustatyta virš Marinkos.

 

Aviacijos naujienų agentūra „Aerotime Hub“ teigia, kad nepatikrinta filmuota medžiaga greičiausiai bus „ir pirmasis bepiločio oras-oras kovos pavyzdys“.

Jame teigiama, kad Kinijos kompanijos DJI pagamintą „Mavic“ modelį kare naudoja Ukrainos ir Rusijos ginkluotosios pajėgos bei savanorių ir sukarintos formacijos.

Prytula svetainėje rašoma, kad „Mavic“ modeliai ir „Autel“ bepiločiai orlaiviai su šiluminio vaizdo optika yra tarp įrenginių, kuriuos jis perka labdarai.

Jis sakė, kad bepiločio orlaivio galimybės atlikti žvalgybą leido Ukrainos pajėgoms „nedelsiant pakoreguoti artilerijos ugnį, o okupantas nuolat keičia savo buvimo vietą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(65)
(6)
(59)

Komentarai ()