Latvijos Daugpilio meras paskelbė skandalingą pareiškimą: „Krymas yra Rusijos Federacijos dalis“  (4)

Antro pagal dydį Latvijos miesto Daugpilio meras Andrejus Elksninšas Krymą pavadino rusišku, taip pat vengė Rusiją vadinti agresore ir vienintele karo kaltininke.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jo pareiškimai nuskambėjo laidos „Kāpē" eteryje, praneša „Europos Pravda".

Laidoje vedantysis kelis kartus klausė, ar merui patiktų Ukrainos pergalė ir Rusijos pralaimėjimas, į ką jis keletą kartų iš eilės atsakė, kad „kare laimėtojų nebus" ir tai – žmogiška tragedija.

Paprašytas įvardyti, kas yra agresorius šiame kare, meras teigė, kad į tokius klausimus jau yra atsakęs. Kai buvo atkreiptas dėmesys, kad dabar labai svarbu viską vadinti tikraisiais vardais, A. Elksninšas atsakė: „Karas Ukrainoje yra aiškus ir akivaizdus, ​​Rusija nekariauja savo šalies teritorijoje".

Paklaustas apie Krymą, meras pasakė, kad „Krymas yra Rusijos Federacijos dalis". Pažymėjus, jog beveik visa tarptautinė bendruomenė nepripažįsta pusiasalio okupacijos, jis atsakė, kad taip, tačiau „neįmanoma paneigti faktų, kad Krymas buvo įtrauktas į Rusijos Federaciją, o visas pasaulis ir toliau po to bendradarbiavo su Rusija".

Atsakydamas į klausimą apie Rusijos atsakomybę už civilių žudymą Bučoje, meras teigė, kad „Rusija, Ukraina ir JAV yra atsakingos už viską, kas ten įvyko".

Paprašytas paaiškinti, kodėl atsakinga laiko ir agresijos auką – Ukrainą, A. Elksninšas atsakė: „Už šią situaciją atsakingi visi, pirmiausia diplomatai – nes diplomatams nepavykus susitarti, pradeda kalbėti ginklai. Visada taip buvo. Taigi šioje situacijoje turime kalbėti apie diplomatijos žlugimą".

 

Andrejus Elksniņšas yra socialdemokratų partijos „Saskaņa" („Santarvė") atstovas, tradiciškai turinčios didelį rusakalbių Latvijos gyventojų palaikymą ir tik praėjusiuose Seimo rinkimuose 2022 metų rudenį neįveikusiai 5 proc. ribos ir nepatekusiai į parlamentą.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(56)
(-47)

Komentarai (4)