„Putino laikas baigiasi“: JAV skubiai ruošiasi tiesioginiam susidūrimui su Rusija, skelbiama, ką siunčia į Europą (Video)  ()

Jungtinės Valstijos ruošiasi galimam kariniam susidūrimui su Rusija, sakė Jegoras Černevas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarąsias kelias savaites JAV regione sparčiai didino savo pajėgas, ruošdamosis galimam kariniam susirėmimui su Rusija.

Apie tai feisbuke parašė Aukščiausiosios Rados deputatas iš Tautos tarno partijos narys Jegoras Černevas.

Prieš savaitę į Europą atplaukė JAV branduolinis povandeninis laivas „Rhode Island“, aprūpintas 20 tarpžemyninių balistinių raketų „Trident II D5“ su branduolinėmis galvutėmis.

Į Ispanijos oro bazę Rota atskrido amerikiečių „pasaulio pabaigos“ lėktuvas „Boeing E-6 Mercury“, kuris kaip tik teikia atsarginę ryšių sistemą su branduoliniais povandeniniais laivais, gabenančiais balistines raketas. Be to, tai yra Jungtinių Valstijų jungtinės strateginės vadovybės oro vadavietė.

Jau šį mėnesį į Europą atvyks amerikiečių lėktuvnešių grupė, vadovaujama naujojo branduolinio lėktuvnešio USS „Gerald Ford“ su 90 orlaivių ir sraigtasparnių, įskaitant naikintuvus-bombonešius F-35C.

Taip pat spalį amerikiečiai į JK dislokavo strateginius bombonešius B-1B „Lancer“, o vasaros pradžioje – B-52, galinčius nešti branduolinį ginklą, taip pat naikintuvus F-22A „Raptor“.

 

Lygiagrečiai daug kartų didėja NATO šalių karių skaičius prie Rusijos sienų.

Ir visa tai lydi JAV strateginės vadovybės vadovo admirolo Charleso Richardo pareiškimas, kad netrukus gali prasidėti didelis karas.

Visa tai labai skiriasi nuo JAV pasirengimo daryti nuolaidas Rusijai.

 

Greičiau priešingai. JAV supranta, kad karas su Rusija tampa vis labiau tikėtinas. Kalbos apie derybų su Ukraina pradžią yra signalas Kremliui, kad jie turi paskutinę galimybę išvengti nelaimės.

Tiesą sakant, Putinui pateikiamas pasirinkimas: arba jis išspręs problemą per diplomatiją ir sutiks su Ukrainos sąlygomis, arba bus priverstas kapituliuoti jėga.

Ir jei kas nors Kremliuje sugalvos panaudoti branduolinius ginklus, sabotuoti Zaporožės AE ar sukurti kokį nors naują didelio masto eskalavimą, atsakymas tikrai bus. Ir atsakymas bus sunkus.

Galimybės langas ištrūkti iš karo per diplomatiją, ištrūkti iš Ukrainos Rusijos Federacijai užsidaro. Pats laikas apmokėti sąskaitas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(271)
(8)
(263)

Komentarai ()