[Žinios trumpai] Xi Jinpingas įsakė kariuomenei „pasirengti karui“ – „eikite ir laimėkite“  (1)

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas paprašė Kinijos liaudies išlaisvinimo armijos pasirengti karui, rašo Kinijos komunistų partijos (KKP) kontroliuojama žiniasklaida.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Sutelkite visą energiją į kovą, sunkiai dirbkite kovoje ir gerinkite gebėjimus laimėti“, – cituojamas Xi Jinpingas. Xi Jinpingas, neseniai užsitikrinęs trečią Kinijos komunistų partijos generalinio sekretoriaus kadenciją, šias pastabas išsakė lankydamasis ginkluotųjų pajėgų vadavietėje.

Pranešama, kad Kinijos vadovas nurodė ginkluotosioms pajėgoms „ryžtingai ginti nacionalinį suverenitetą ir nacionalinį saugumą“, teigdamas, kad Kinijos saugumo padėtis yra „nestabili ir neapibrėžta“. Xi Jinpingas sakė, kad pasaulyje vyksta per šimtmetį nematyti pokyčiai. Ir pabrėžė, kad Kinijos nacionalinis saugumas susiduria su didėjančiu nestabilumu ir netikrumu, o karinės užduotys išlieka sunkios.

Kinijos lyderis pareiškė, kad kariuomenė turėtų skirti visą savo energiją, kad būtų pasirengusi kovoti ir laimėti bei veiksmingai vykdyti savo misijas ir užduotis, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“. Xi Jinpingas nurodė kariams ryžtingai ginti nacionalinį suverenitetą, saugumą ir interesus bei sėkmingai atlikti jiems partijos ir žmonių patikėtas užduotis.

 

„Sustiprinsime įprastą ir diversifikuotą karinių pajėgų panaudojimą, ryžtingai ir lanksčiai spręsime karines problemas, formuosime saugumo poziciją, sulaikysime krizes ir konfliktus, laimėsime vietinius karus“, – sakė jis.

Kokius vietinius karus? Pasaulyje vėl auga baimė, kad Kinija puls Taivaną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(37)
(-26)

Komentarai (1)