JAV pasibaisėjo: „žmonės bijos grįžti į namus – Rusija ėmėsi tokios pat baisios taktikos kaip ISIS“  (2)

„Primena ISIS“: JAV valstybės departamentas kalbėjo apie Rusijos ginkluotųjų pajėgų taktiką Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos reikalų vadovas Michaelas Tirre'as Ukrainos teritorijos išminavimą pavadino sunkiausiu iššūkiu išminuotojams nuo Antrojo pasaulinio karo laikų. Šiuo atžvilgiu JAV planuoja suteikti Ukrainai papildomą įrangą ir pagalbą mokant išminuotojus.

Beveik 160 000 kvadratinių kilometrų Ukrainos teritorijos turi būti patikrinta, ar nėra sprogstamųjų užtaisų. Tai pareiškė JAV Valstybės departamento atstovas ir Europos reikalų vadovas Michaelas Tirre'as per JAV Kongreso Helsinkio komisijos instruktažą, kaip rašo „Amerikos balsas“.

Jo teigimu, Ukrainos pareigūnai tvirtino, kad Rusijos kariškiai tyčia uždėjo minų ant civilių objektų, vaikų žaislų ir net žuvusiųjų kūnų.

„Siaubingas Rusijos kariuomenės vykdomas sprogmenų panaudojimas primena ISIS taktiką Irake ir Sirijoje, kur teroristai stengėsi nužudyti kuo daugiau civilių, kad žmonės bijotų grįžti į savo namus“, – sako JAV valstybės departamento atstovas.

 

Michaelas Tirre'as pažymėjo, kad Ukrainoje nepakanka specialistų, kurie galėtų neutralizuoti visas užminuotas teritorijas. Jungtinės Valstijos ketina sustiprinti paramą Ukrainai, teikdamos pagalbą išminuotojų mokymuose ir papildomą išminavimo įrangą.

Šiems tikslams JAV valstybės departamentas skyrė 91,5 mln. USD. Dar 11 milijonų dolerių Ukrainos išminavimui skyrė Kanada.

Anksčiau Europos Sąjunga taip pat paskelbė pasirengusi skirti milijardą eurų minoms Ukrainos teritorijose likviduoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(5)
(58)

Komentarai (2)