Nepalyginamai geriau nei „Abrams“: kodėl Ukrainai reikalingi būtent „Leopard“ tankai  ()

Aleksandras Musijenko paaiškino, kodėl Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms reikia tankų „Leopard“ ir kokio kiekio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karinių teisės tyrimų centro vadovas Aleksandras Musijenko įsitikinęs, kad tankai „Leopard“, kuriuos Vokietija planuoja perduoti Ukrainai, pagal pagrindinius parametrus Ukrainai yra daug tinkamesni nei galingesni ir modernesni amerikietiški „Abrams“, kuriems turi būti sukurtos tam tikros sąlygos.

Aleksandro Musijenko interviu UNIAN galima peržiūrėti „YouTube“.

Pagrindinis dalykas, kurį pažymėjo karo ekspertas, yra tai, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms reikia daug tankų, kad būtų galima kuo greičiau nugalėti priešą.

„Kodėl būtent „Leopard“? Nes tanko svoris yra maždaug toks pat kaip T-72 ir T- 80 tankų, kuriuos naudoja Ukrainos ginkluotosios pajėgos. Ką tai reiškia? Kad infrastruktūra paruošta būtent tokių mašinų ir tokių tankų logistikai. Tai yra tiltai, viadukai ir pan.“, – sako Musijenko.

 

Televizijos laidų vedėjas paklausė Musijenko, kiek tankų reikia šiandienos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų poreikiams patenkinti.

Į tai karo ekspertas atsakė: „Karinės technikos niekada nebūna per daug, daugelis šios srities žinovų sako, kad mums reikės apie 200 vnt.“

Tačiau pats Aleksandras Musijenko mano, kad bus gerai, jei pirmą kartą Ukrainai bus perduota bent 50 „Leopard“ tankų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(70)
(1)
(68)

Komentarai ()