JAV Kongresmenas paskelbė triuškinančią žinią, per kiek laiko NATO galėtų įveikti Rusiją  (5)

JAV Atstovas Adamas Kinzingeris pirmadienį pareiškė, kad Šiaurės Atlanto sutarties organizacija (NATO) gali nušluoti Rusiją vos per tris dienas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas jau seniai ginčijosi su NATO – Vakarų vyriausybių koalicija, apimančia didžiąją dalį Europos ir Jungtinių Valstijų – ir kelė susirūpinimą dėl besiplečiančios Vakarų įtakos sferos dar iki Ukrainos karo. Konkrečiai, Rusijos vadovas priešinosi Ukrainos galimybei prisijungti prie NATO organizacijos.

Ekspertai išreiškė susirūpinimą, kad Rusijos ir Ukrainos karas gali peraugti į didesnį konfliktą su NATO per beveik 10 mėnesių nuo tada, kai Putinas pradėjo savo „specialiąją karinę operaciją“ prieš šią Rytų Europos šalį. Jei Putinas užpultų NATO valstybę narę, ši šalis gali remtis NATO chartijos 5 straipsniu, kuriame teigiama, kad „išpuolis prieš vieną sąjungininką laikomas puolimu prieš visus sąjungininkus“, iš esmės tai reiškia, kad gali būti pradėtas visų narių karinis atsakas.

 

Kinzingeris, Ilinojaus respublikonas, įvertino, koks, jo manymu, būtų NATO ir Rusijos konfliktas, atsakydamas į soc. tinkle užduotą klausimą, kodėl NATO dar neįveikė Rusijos.

„Tikiuosi, kad tai pokštas. NATO prieš Rusiją būtų kaip tikra trijų dienų operacija“, – rašė įstatymų leidėjas.

Kinzingeris buvo ryškus Ukrainos rėmėjas viso konflikto metu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(145)
(1)
(144)

Komentarai (5)