[Žinios trumpai] Vokietija gali vėl pumpuoti dujas iš Rusijos: skelbiama netikėta žinia apie „Nord Stream“  (3)

Kaip rašo „The New York Times“, rugsėjį pažeistų dujotiekių „Nord Stream“ ir „Nord Stream 2“ operatorė pradėjo preliminarų vamzdžių remonto ir dujų tiekimo atstatymo kaštų vertinimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-27 [Žinios trumpai] Vokietija gali vėl pumpuoti dujas iš Rusijos: skelbiama netikėta žinia apie „Nord Stream“  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak „The New York Times“, pagal preliminarią sąmatą „Nord Stream“ remonto kaina bus nuo maždaug 500 mln. dolerių. Be to, Rusijos atstovai tiria, kiek laiko pažeisti dujotiekių vamzdžiai gali atlaikyti sūraus jūros vandens įtaką.

Kaip žinia, daugelis Europos šalių mano, kad Maskva yra susijusi su „Nord Stream“ sprogdinimais, nors įrodymų trūksta. „New York Times“ pažymi, kad incidentas Rusijai neatnešė didelės naudos, nes ji vis dar turi mokėti Ukrainai už dujų tranzitą ir nebegali naudoti argumento dėl pigaus mėlynojo kuro, kad paveiktų Vokietiją. Be to, Rusija bus priversta skirti pinigus „Nord Stream“ remontui. Tačiau dujotiekių sprogimas lėmė dujų kainų augimą Europoje bent iki 2023 metų pavasario, o tai gali paskatinti Europos šalis pastūmėti Ukrainą derėtis dėl greito karo užbaigimo.

„Tai, kad vienas „Nord Stream 2“ vamzdis liko nepažeistas, taip pat reiškia, kad energetikos krizės akivaizdoje Vokietija gali pakeisti kursą ir leisti tam dujotiekiui pradėti pumpuoti dujas“, – priduria NYT.

 

Sprogimai įvyko rugsėjį. Niekas nežino, kas juos sukėlė, bet manoma, kad prie to prisidėjo Rusija. Pastaroji tai neigia ir skėsčioja rankomis, kartodama, kad jai tai nėra naudinga. Kitos versijos skelbia, kad sprogimus galėjo sukelti Ukraina ar net JAV ar Lenkija.

(5)
(36)
(-31)

Komentarai (3)