Garsiosios S. Miloševičiaus bylos prokuroras: „būtina pradėti Putino teismą, jo dalyvavimas nėra būtinas“  ()

Kaltinimai V. Putinui yra „gana akivaizdūs": jo kariuomenė bombarduoja civilius taikinius, jis tiksliai žino apie šiuos nusikaltimus žmoniškumui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvusio Serbijos lyderio Slobodano Miloševičiaus bylos vyriausiasis prokuroras Geoffrey Nice'as mano, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas turėtų būti nubaustas už karo nusikaltimus Ukrainoje. „Tesininkas įsitikinęs, kad V. Putinas tiksliai žino apie jo armijos žiaurumus Ukrainoje. Jam ne paslaptis, kokius taikinius pasirenka okupantai raketų smūgiams ir kad tokie veiksmai yra griežtai draudžiami. Nėra jokių abejonių, kad komandų grandinė veda tiesiai į V. Putiną. Tai jo kariai. Jis kaltas", – komentavo G. Nice'as, rašo BBC.

Jis pažymėjo, kad Maskva turėjo progą išvesti savo užpuolikus iš svetimos teritorijos po daugybės pranešimų apie žudynes ir kitas tragedijas. Tačiau iš V. Putino reakcijos nebuvo. Teisininkas taip pat stebisi tuo, kad prokurorai ir politikai vis dar apie Rusijos diktatoriaus kaltę iki šiol buvo kalbėjo santūriai.

 

Jis baiminasi, jog ateityje V. Putinui gali būti suteiktas imunitetas nuo baudžiamojo persekiojimo. Tai leistų jam išvengti teisinės bausmės ir būtų rimtas smūgis Ukrainai. Vis dėlto Geoffrey Nice'as tvirtina, kad ypač svarbu nuteisti V. Putiną, o ne atskirus Rusijos karininkus. Jei taip atsitiks, tada jo moralinė atsakomybė už viską, kas įvyko, bus „pripažinta pačiame pirmajame etape, o tada nebus galima to kvestionuoti ar pakeisti. Kalbant apie asmeninį kaltinamojo dalyvavimą posėdyje, tai nėra privaloma".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(66)
(1)
(65)

Komentarai ()