Ukrainos armija pasiekė naują lygį: kuriami ukrainietiški „tankų žudikai“ - rusams tai bus naujas košmaras  ()

Ukrainos kariuomenė kuria naujus ginklus, kurie padidins Rusijos šarvuočių demilitarizavimo apimtis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai kuria savo „tankų žudiką“. Kaip rašo „The New York Times“, skeveldrų granata yra tobulinama, kad ją būtų galima montuoti ant „DJI Mavic“ dronų.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojas šaukiniu Grafas papasakojo, kad jo būrys naikina rusų okupantus dronų numetamais užtaisais. Ukrainos gynėjai pasiekia naują efektyvumo lygį šioje srityje ir ketina dar padidinti dronų efektyvumą.

Siekdami priartinti užtaisą prie norimo 600 gramų svorio, Ukrainos inžinieriai 3D spausdintuvu sukūrė lengvą korpusą, kuriame telpa sprogmenys, galintys prasiskverbti pro tanko šarvus. Tai leis labai pigiai naikinti priešo šarvuočius. Tankų šarvai viršuje yra ploniausi, todėl daug raketų ir dronų taikosi į tas silpnąsias vietas.

 

„Jei turite 3000 dolerių vertės droną ir 200 dolerių vertės granatą ir sunaikinate 3 milijonų dolerių vertės tanką, tai darosi labai įdomu“, – projekto ekonominę naudą paaiškino Grafas. Eksperimentai su kuriama amunicija atliekami kasdien.

„Mes gaminame granatas iš šiukšlių. Bet jei sunaikini tanką „Mavic“ dronu, esi geriausias šiame kare“, – pridūrė Ukrainos kovotojas.

(91)
(0)
(91)

Komentarai ()