Paaiškėjo didžiausia problema su „Shahed“ dronais  (1)

Iranietiški dronai rusams labai patinka, bet turi trūkumų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos inžinieriai turi modifikuoti iš Irano gautus dronus-kamikadzes prieš juos naudojant kare Ukrainoje. Apie tai interviu agentūrai UNIAN kalbėjo „Informacinio pasipriešinimo“ grupės karinis-politinis stebėtojas Oleksandras Kovalenko.

Rusija nesustoja naudoti „Shahed“ dronų ir 2023-iųjų pradžioje. Pirmosiomis sausio dienomis orai buvo šilti, Kyjive temperatūra pakilo iki +15 laipsnių Celsijaus, o tai padėjo okupantams, nes iranietiški dronai tokiomis sąlygomis dirba efektyviau. Kaip paaiškino ekspertas, „Shahed“ degalų sistema yra jautri šalčiui.

„Esant -10 ar -15, jis gali būti naudojamas tik su Rusijoje pritaikytomis modifikacijomis. Tai yra, jie gauna dronų partiją ir ją patobulina", - sakė Aleksandras Kovalenko.

Jis pridūrė, kad be kuro sistemos rusai gali modifikuoti ir navigacijos sistemą, pridėdami GLONASS palaikymą, kad dronai į taikinius skristų tiksliau. Darbas užima daug laiko, todėl gruodį „Shahed“ buvo naudojami rečiau.

 

Oleksandras Kovalenko patvirtino informaciją, kad Rusijos kariai naudoja „Shahed“ ne tik energetikos infrastruktūrai naikinti, bet ir Ukrainos oro gynybos sistemai išsekinti. Visų pirma, jie taikosi į trumpo nuotolio gynybos pajėgas – tokie kompleksai geriausiai numuša mažus dronus.

(5)
(14)
(-9)

Komentarai (1)