[Nuomonė] Esmė visai ne tanko valdymas! Ekspertas atskleidė paslaptį, kodėl negalima tiesiog imti ir duoti „Leopard“  (4)

Tiems, kurie sako: „Neabejokite Ukrainos kariais, jie patvirtino, kad gali susitvarkyti su bet kokiu tanku, kurį jiems duos", pasakyčiau tokius dalykus, teigia Markas Hertlingas, buvęs karys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Niekada neabejojau, kad Ukrainos kariai išmoktų vairuoti „Abrams". Dirbau Ukrainos armijoje, pažįstu juos. Jie geri kovotojai.

2. Ar jie gali greitai įsisavinti „Abrams" (ir „Leopard 2") galimybes taip, kaip jos numatytos? Tai mokymasis kovoti su kitais tankais, pėstininkais, bepiločiais orlaiviais, artilerija, inžinieriais, žvalgyba. Tai žymiai daugiau nei įgulos apmokymas.

3. Kai tankas ar mažos jo kritinės dalys sugenda (taip atsitinka), ir kai tas mažas ir dideles atsargines dalis reikia pakeisti ir kada reikia kasdienės, ar savaitinės ar mėnesinės įrangos priežiūros - ar Ukraina apmokys juos, kaip atlikti šiuos dalykus?

4. Ar tankų įguloms, kuopoms, batalionams įvaldžius šaudymo įgūdžius, manevravimą ir techninę priežiūrą, taip pat numatyti ešelonai, kuriais bus tiekiamos reikalingos dalys, amunicija, kuras ir kt. į fronto linijas?

Klausiu šių dalykų todėl, jog mačiau kaip atliekamos tikros šarvuočių operacijos, ir žinau, kaip amerikiečių kariai ir daliniai nuolat treniruojasi, kad visi šie dalykai būtų sinchronizuojami.

 

Ir tam reikia komandinio darbo!

Tie, kurie sako: „Tiesiog duokit jiems prakeiktus tankus", - veikiausiai niekada nematė mūšio plano, kaip tai atrodo kovos lauke. O jei kovos metu padarysite tik keletą dalykų neteisingai - tai sukels nelaimę ir nesėkmę. Mirtini tankai tada virs dėžėmis, kurios nejuda ir nešaudo.

Kad visa tai pavyktų mūšio lauke, reikia mokymų, techninės priežiūros, tiekimo ir komandos – ne tik tankų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(172)
(8)
(164)

Komentarai (4)