„Lockheed Martin“ skelbia galingą žinią apie F-16: gali būti naujas proveržis Ukrainai  ()

„Lockheed Martin“ pareiškė esanti pasirengusi didinti naikintuvų F-16 gamybos tempą, kad šalys galėtų pasiūlyti savo lėktuvus Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo „Financial Times“, gamintojas nedalyvauja derybose dėl galimo karinių lėktuvų tiekimo Kyjivui, tačiau Ukrainos partneriai turės galimybę reeksportuoti savo lėktuvus ir juos pakeisti naujais.

Generalinis administracijos direktorius Frankas A. St. Johnas pažymėjo, kad „Lockheed Martin“ didins naikintuvų gamybą Pietų Karolinoje, siekdama efektyviai patenkinti visų šalių poreikius.

Leidinys priminė, kad Baltieji rūmai atmetė Ukrainos prašymus suteikti jai naikintuvus F-16. Be to, JAV vyriausybė turėtų patvirtinti Amerikoje pagamintų naikintuvų pardavimą trečiosioms šalims, jei savus F-16 Ukrainai perduotų kitos šalys.

 

Yra gandų, kad ukrainiečiai jau treniruojasi valdyti F-16 naikintuvus. Tačiau didesnė F-16 gamyba gali padėti ir kitaip. Europos šalys, vis dar naudojančios sovietinius naikintuvus, juos galėtų perduoti Ukrainai, pačios atsinaujindamos į F-16 standartą.

(40)
(0)
(40)

Komentarai ()