Tiesiog šluoja rusų šarvuočius ir tankus: skelbiamas video, ką Donbase išdarinėja Ukrainos sukurti dronai R18 (Video)  ()

„Aerorazvedka“ sukurti dronai R18 meta galingas prieštankines granatas RKG-3 ir sunkiąsias bombas RKG-1600 ant RF ginkluotųjų pajėgų karinės technikos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visuomeninė organizacija „Aerorazvedka“ gyrėsi efektyviu bepiločio bombonešio R18 darbu, naikinant Rusijos kariuomenę fronto linijoje. Vaizdo įrašas buvo paskelbtas „YouTube“.

Ukrainos kariškiai pasidalino vaizdais iš R18 oktokopterio kamerų, padarytų kovinių skrydžių metu. Juose matyti, kaip dronai meta bombas, smogdami į Rusijos ginkluotųjų pajėgų įrangą Donecko srityje. Pavyzdžiui, UAV atliko oro smūgius į pėstininkų kovos mašinas BMP-2, BMP-3, BTR-80, tankus T-72B3, T-80BVM, T-90A.

„Aerorazvedka“ inžinieriai patys surenka R18 dronus naudodami vietines ir užsienietiškas dalis, kiekvieno kaina apie 20 000 USD. Drono pasiekiamas atstumas iki 4 km, tai yra operatorius turi dirbti labai arti kovos zonos.

Aštuonių variklių R18 naudingoji apkrova yra apie 5 kg, todėl jis gali pakelti kelias RKG-3 prieštankines granatas arba RKG-1600 bombas. Dronas veikia maždaug 300 metrų aukštyje ir numeta amuniciją, skrisdamas virš Rusijos ginkluotųjų pajėgų pozicijų. Integruota šiluminio vaizdo technologija leidžia operatoriams dieną ir naktį atakuoti užpuolikus, pastebėjus net užmaskuotą įrangą.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(173)
(1)
(172)

Komentarai ()