JAV baiminasi, kad Kinija gali peržengti raudonąją liniją: Pekine prasidėjo slapti pasitarimai  ()

Teigiama, kad KLR padeda aprūpinti Rusijos kariuomenę, kuri vykdo agresyvų genocidinį karą prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija greičiausiai teikia Rusijos Federacijai nemirtiną karinę pagalbą, taip pat skleidžia Kremliaus dezinformaciją apie agresiją. Tokius duomenis paskelbė „NBC News", remdamasi informuotais šaltiniais Vašingtone.

Keturi JAV pareigūnai žurnalistams patvirtino, kad yra Kinijos karinės pagalbos Rusijai įrodymų. Mes kalbame apie nemirtinas prekes, ypač uniformas ir neperšaunamas liemenes, skirtas naudoti didelio RF ginkluotųjų pajėgų puolimo metu Ukrainoje. Tačiau Vašingtonas baiminasi, kad Pekinas gali peržengti raudonąją liniją ir pradėti tiekti ginklus. Šį klausimą svarsto Kinijos valdžia.

„Kinija teikia pagalbą Rusijai, pavyzdžiui, skleisdama Kremliaus dezinformacijos kampanijas apie karą ir jo priežastis", – rašoma straipsnyje.

Net prasidėjus Rusijos invazijai 2022 m., Baltieji rūmai siuntė aiškų signalą Pekinui apie Rusijos karinės pagalbos tiekimo nepriimtinumą. JAV valdžia pažadėjo kinams rimtų pasekmių, jei jie nepaisys rekomendacijos. „Mes aiškiai išreiškėme savo susirūpinimą dėl mirtinos pagalbos. Dar nematėme, kad jie peržengtų šią ribą, bet nemanome, kad jie ją atmetė", - „NBC News" sakė šaltinis.

Kitas pašnekovas patikslino, jog Pekinas bando priartėti prie „raudonosios linijos". Bet tai daro labai atsargiai, kad nebūtų pagautas už rankos. Yra žinoma, kad JAV valstybės sekretorius Anthony Blinkenas Miuncheno saugumo konferencijos kuluaruose susitiko su aukšto rango Kinijos diplomatu Wang Yi. Ir, kaip teigia šaltiniai, tiekimo Rusijos kariuomenei klausimas buvo vienas pagrindinių jų pokalbio klausimų. Tikriausiai Pekinas vėl buvo perspėtas.

 

Šių metų sausį „Bloomberg" ir CNN pranešė, kad Baltieji rūmai pateikė Pekinui įrodymų, kad Kinijos įmonės tiekia V. Putino kariuomenei nemirtinus ginklus. Dabar yra įrodymų, kad Kinijos valdžia su tuo gali būti susijusi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(6)
(2)

Komentarai ()