Rusijos strateginės branduolinės pajėgos pervestos į aukščiausio lygio kovinę parengtį: kas vyksta?  ()

Pasak Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato atstovų, Rusijos Federacija bando sutrukdyti JAV prezidento Joe Bideno vizitą Lenkijoje demonstruodama branduolinę energiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija pradėjo ruoštis paleisti iš jūros ir sausumos balistines raketas, taip pat iš oro paleidžiamas sparnuotąsias raketas. Tai pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Pagrindinis žvalgybos direktoratas.

Departamento spaudos tarnyba patikslino, kad toks šalies agresorės aktyvumas rodo, kad ji ruošiasi didelio masto strateginių branduolinių pajėgų pratyboms.

„Strateginės branduolinės pajėgos perkeltos į aukščiausią kovinės parengties laipsnį, strateginio raketinio povandeninio laivo įgulai duotas kovinis įsakymas patekti į paleidimo zoną, palaikoma 24 valandų kovinė parengtis“, – teigia Vyriausiosios žvalgybos atstovai.

Be to, Rusijos kariuomenė Tambovo oro bazėje dislokavo pagalbinį tolimojo nuotolio aviacijos vadavietę.

 

Ukrainos gynybos ministerijos vyriausiasis žvalgybos direktoratas įsitikinęs, kad tokiais Rusijos karinės-politinės vadovybės veiksmais, visų pirma, bandoma kištis į Joe Bideno vizitą Europoje, kuris numatytas vasario 20–22 dienomis. Taip siekiama tiesioginio branduolinio šantažo ir susilpninti tarptautinę paramą Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(16)
(6)

Komentarai ()