Rusijos kariams ruošiamasi perduoti naujus kovinius dronus RUD-7: kas apie juos žinoma?  ()

Inžinieriai teigia, kad patobulino droną-kamikadzę RUD-250, padidindami jo veikimo nuotolį ir keliamąją galią. Naujasis modelis, vadinamas RUD-7, gali mėtyti bombas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Balandį Rusijos kariai Ukrainoje gaus naują kovinį ir žvalgybinį droną RUD-7. Detalėmis su agentūra TASS pasidalino Vitalijus Dolgovas, bepiločių orlaivių laboratorijos vadovas.

Anot jo, inžinieriai Rusijos gynybos ministerijos užsakymu modernizavo droną RUD-250 ir jo pagrindu sukūrė RUD-7. Jie padidino drono veikimo nuotolį iki 10 km, o naudingąją apkrovą iki 2 kg. Ją, beje, ketina kelti iki 3 kg.

RUD-7 yra mažas kvadkopteris, skirtas mažiems užtaisams mėtyti (tikriausiai granatas). Dolgovas pridūrė, kad RUD-7 jau buvo išbandytas Maskvos srityje. Tokiais dronais Rusijos karius planuojama aprūpinti dar balandžio pradžioje.

 

Kaip pažymi TASS, anksčiau rusai skelbė apie penkių kovinių dronų RUD-250 bandymus Ukrainoje. Kūrėjai teigia, kad tokie dronai skraido labai greitai (iki 170 km/val) ir nenaudoja GPS navigacijos, todėl juos sunkiau numušti elektroninės karybos sistemomis.

(3)
(18)
(-15)

Komentarai ()