„Leopard 2“ ar T-72: Ždanovas atskleidė, kuris tankas turi galingesnius sviedinius  ()

Už Rusijos ribų nėra daug manančių, kad T-72 yra geresnis tankas už „Leopard 2“. „Leopard 2“ yra daug pažangesnis ginklas. Bet kuris iš jų turi geresnius sviedinius?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas, Ukrainos atsargos pulkininkas Olegas Ždanovas turi paprastą atsakymą: „Leopard 2“ sviediniai yra daug galingesni už tuos, kuriuos naudoja T-72. Ir ne dėl kalibro. Tai, kad „Leopard“ yra penkiais milimetrais mažesnio kalibro, nieko nereiškia“.

„Leopard 2“ yra NATO standartas - 120 mm kalibro. Tuo tarpu T-72 naudoja 125 mm amuniciją.

Anot Ždanovo, Vakarų gamintojai naudoja aukštesnės kokybės sprogmenis, o sviedinių korpusai gaminami iš kokybiškesnio plieno. „Vakarų gamybos sviediniai turi plonesnes sieneles ir daugiau sprogstamosios medžiagos. Posovietinės gamybos sviedinių sienelės storesnės, anglinis plienas, jis turi būti trapus, kad subyrėtų į daugiau skeveldrų, tačiau toks sviedinys turi mažiau sprogstamosios medžiagos“, aiškino ekspertas.

 

Be to, kaip pridūrė Ždanovas, vokiškas parakas yra geresnis savo sudėtimi: „Jis yra mažiau natūralus, labiau sintetinis. Atitinkamai, „Leopard 2“ tiesioginio šūvio nuotolis yra ilgesnis“.

Taip pat, pasak eksperto, „Leopard 2“ pabūklo vamzdžio stabilizavimas yra daug geresnis nei T-72. Tai ypač jaučiama, kai reikia atakuoti greitai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(63)
(2)
(61)

Komentarai ()