Prie 6 kartos europietiško monstro „Tempest“ kūrimo nori prisijungti gana netikėtas dalyvis – kas vyksta? (Foto, Video)  ()

„Tempest“ naikintuvų programa prasidėjo 2018 m., o pirmasis orlaivis turėtų būti pradėtas naudoti 2035 m.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Būsimos kovinės oro sistemos „Tempest“ programa, kuri visų pirma apima šeštosios kartos naikintuvo sukūrimą, gali priimti dar vieną dalyvį – Saudo Arabiją. Tai pranešė „Militarny“, remdamasi šalies gynybos ministru Khalidu bin Salmanu.

Saudo Arabijos gynybos ministro susitikimo su kolega Didžiosios Britanijos gynybos ministru Benu Wallace'u metu buvo pasirašyta deklaracija apie ketinimus dalyvauti būsimoje kovinių lėktuvų sistemų programoje.

Kaip pažymėjo Khalidas bin Salmanas, dalyvavimas tokiose partnerystėse turėtų sustiprinti Karalystės gynybinius pajėgumus. „Tai svarbus žingsnis stiprinant Saudo Arabijos gynybinius pajėgumus, galimybę naudotis pažangiomis technologijomis ir modernia ginkluote. Be to, šios sistemos padės šaliai sukurti savo gynybos pramonę, suteikdamos užimtumo galimybių ir ekonominės naudos“, – pažymėjo jis.

 

Su Saudo Arabija FCAS programoje dalyvaujančių šalių skaičius gali išsiplėsti iki keturių – 2020 metais JK, Italija ir Švedija pasirašė memorandumą ir pradėjo sektorines diskusijas dėl FCASC (Future Combat Air System Cooperation) programos, kurios rėmuose bus sukurtas naujausias šeštosios kartos naikintuvas „Tempest“.

Apie „Tempest“ naikintuvo kūrimą buvo pranešta 2018 m., jis turėtų būti pradėtas naudoti 2035 m. ir pirmiausia skirtas pakeisti „Eurofighter Typhoon“. Į programą iki 2025 metų planuojama investuoti 2,4 mlrd. USD. Projektui vadovauja britų „BAE Systems“, programoje taip pat dalyvauja tokios kompanijos kaip britų „Rolls-Royce“, italų „Leonardo“ ir Europos „MBDA“.

 

Naikintuvas kuriamas kaip dalis platesnės ateities kovinės aviacijos sistemos programos, kuri visų pirma numato, kad mūšio lauke esantys orlaiviai dirbs savotiškame „koviniame debesyje“, kuriame pilotuojami ir nepilotuojami orlaiviai be apribojimų keičiasi informacija.

Lėktuvas bus gaminamas naudojant „stealth“ technologiją, turės „parinktį“ vykdyti misijas nepilotuojamu režimu ir gaus atvirą architektūrą, skirtą pritaikyti orlaivį galimiems iššūkiams ateityje.

Be kita ko, „Tempest“ turėtų būti apginkluotas hipergarsinėmis raketomis ir ginklo valdymo sistema su pažangia programine įranga su dirbtiniu intelektu ir mašininiu mokymusi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(0)
(27)

Komentarai ()