Analitikai sunerimę, ką parodė Š. Korėja (Video)  ()

Šiaurės Korėja parodė branduolines galvutes, kurios, pasak jos žiniasklaidos, gali būti sumontuotos ant trumpojo nuotolio raketų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmą kartą per kelerius metus Šiaurės Korėjos propagandos aparatas paviešino nuotraukas, kuriose šalies lyderis Kim Jong-unas bando branduolines raketas, skirtas smogti JAV sąjungininkams Azijoje ir „nusiųsti“ branduolinę bombą į Amerikos žemyninę dalį.

Apie tai rašo „Bloomberg“.

Ginklų ekspertai teigė, jog Pchenjanas padarė pažangą miniatiūrizuodamas savo kovines galvutes, taip padidindamas savo galimybes pradėti branduolinį smūgį.

Kim Jong-uno režimas dabar perėjo nuo vienkartinių raketų bandymų, siekdamas įvertinti efektyvumą, prie pratybų, parodančių, jog šalis gali pradėti koordinuotą branduolinį smūgį per trumpiausią įmanomą laiką.

„Kim privertė tarptautinę bendruomenę priimti korėjiečių branduolinius ginklus, ir šie raketų paleidimai tapo įprasta ir neatsiejama santykių su Šiaurės Korėja dalimi“, – sakė Soo Kimas, buvęs Korėjos CŽA analitikas, dabar vadovaujantis JAV konsultacijų įmonei LMI.

Kim Jong Unas visada bijojo, kad JAV pirmiausia užpuls jo šalį ir sunaikins ginklus, kol jis spės jais pasinaudoti. Atrodo, kad šiais bandymais jis siunčia žinią, jog Šiaurės Korėja dabar turi galimybę smogti atgal arba netgi būti pirma. Sunku sunaikinti po žeme ar po vandeniu paslėptus ginklus.

 

Analitikų nerimą kelia kolekcijos, kurią Kim Jong Unas demonstruoja šį sezoną, įvairovė. Pchenjanas pristatė naują ir pažangesnį ginklą, galintį šaudyti iš jūros ir pasiekti JAV, Pietų Korėjos ir Japonijos teritorijas. Tai padidina branduolinį pavojų.

 

Anksčiau Kim Jong-unas taip pat įsakė Šiaurės Korėjos kariuomenei ruoštis „tikram karui“. Pasak jo, KLDR kariuomenė turi užtikrinti karo suvaldymą, taip pat yra pajėgi perimti iniciatyvą karo veiksmuose.

Kovo 18 d. Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad 800 000 žmonių yra pasiruošę prisijungti prie KLDR ginkluotųjų pajėgų ir susiremti su JAV. Žurnalistų teigimu, vos per vieną dieną šimtai tūkstančių piliečių tariamai sutiko savanoriškai stoti į kariuomenę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(21)
(-19)

Komentarai ()