„Norėjo mane palaužti, kad sutikčiau su juo miegoti“. Papasakojo, ką Rusijos kariuomenėje išdarinėja pulkininkai  ()

Pasak Rusijos karių motinų komiteto sekretorės Valentinos Melnikovos, Rusijos kariuomenėje moterys patiria seksualinį priekabiavimą, kuris buvo dažna problema nuo SSRS laikų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos ginkluotosiose pajėgose medicinos grupės karininkės verčiamos užmegzti seksualinius santykius su vadais. Apie tai interviu „Sever.Realii“ paskelbė Rusijos tarnybos pagal sutartį darbuotoja Margarita.

Margarita pasakojo, kad kare Ukrainoje praleido apie du mėnesius, o dabar atlieka reabilitaciją. Moters teigimu, nuo pirmos dienos fronte ją buvo bandoma „pakišti“ vienam iš pareigūnų.

Tarnautoja teigia ėjusi tarnauti į medicinos grupę, tačiau pulkininkas ją pastebėjo, po to buvo paskirta į štabą.

„Polkanas žiūri į tave. Tikriausiai būsite lauko žmona“, - moteriai paaiškino būstinės darbuotojai.

Po mėnesio Margarita atsidūrė Rusijos ir Ukrainos fronte, kur ir toliau buvo vadovybės persekiojama. Kareivei atsisakius lytinių santykių su aukšto rango karininku, jos sąlygos karo zonoje gerokai pablogėjo.

„Jis apskritai norėjo mane palaužti, kad sutikčiau su juo miegoti. Bet aš atsilaikiau, o kai jis tai suprato, iš karto įmetė mane į artileriją, taip pat jo nurodymu“, - prisimena Margarita.

 

Jos teigimu, visos moterys iš jos kompanijos patyrė panašų spaudimą. Jos akyse vienas iš pareigūnų šovė į „savo merginą“, tuo apkaltinęs Ukrainos ginkluotąsias pajėgas.

Nepaisant viršininkų priekabiavimo, Margarita paskelbė apie ketinimą grįžti į okupacinę armiją, bet jau kitame pulke. Tokio sprendimo priežastis – noras užsidirbti, nes gimtajame Belgorodo mieste atlyginimai maži.

Pasak Sankt Peterburgo aukštosios ekonomikos mokyklos docento Maksimo Arzamastsevo, kas ketvirta moteris Rusijos armijoje buvo persekiojama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(9)
(28)

Komentarai ()