„Pats geriausias variantas“. Paaiškėjo, kuo ypatingi „Abrams“, kuriuos gaus Ukraina  ()

Atnaujinami Ukrainai ruošiami „M1A1SA Abrams“ gamyklą palieka „0 valandų, 0 mylių“ būklės. Tai yra, kaip nauji.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pentagonui nusprendus aprūpinti Ukrainą senesnio modelio „Abrams“ tankais, kilo klausimas, kuri tanko versija tai bus. Po pokalbio su Jungtinių Valstijų armijos sekretoriaus pavaduotojas Gabe'u Camarillo kovo 28 dieną „Defense News“ apžvalgininkai paskelbė, kad tai bus „M1A1SA Abrams“.

Iš pradžių ketinta siųsti M1A2 tankus, bet tai užtruktų per ilgai. JAV turi daugiau M1A1 tankų, kuriuos paruošti galima greičiau.

JAV jūrų pėstininkai naudojo M1A1 FEP tankus. Bet nebenaudoja - Jūrų pėstininkų korpusas tankų atsisakė. M1A1 FEP naudojami šarvai su 3 kartos nusodrinto urano plokštėmis. Šio tanko taikiklis su termovizoriumi leidžia atpažinti taikinius 8000 m atstumu, o ginklas šaudo 4000 m atstumu. Šiuo požiūriu M1A1 FEP nesiskiria nuo M1A2.

„M1A1SA Abrams“ („Situational Awareness“) pagal įrangos lygį atitinka vėlesnį „Abrams“ modelį „M1A2 SEPv2“, nes abi versijos pradėtos naudoti 2010 m. Ši versija buvo specialiai sukurta pristatymui į Iraką ir buvo atnaujinta su papildoma apsauga, kad būtų užtikrintas geresnis išgyvenamumas.

 

„M1A1SA Abrams“ yra aprūpintas šiuolaikišku termoviziniu taikikliu. Dabar ruošiami M1A1SA tankai iš gamyklos iškeliauja būdami „0 valandų, 0 mylių“ būklės - kaip nauji. Modernizacijos metu tankuose įdiegtos skaitmeninės komunikacijos priemonės bei automatizuota taktinio lygio valdymo sistema FBCB2.

(68)
(2)
(66)

Komentarai ()