„Bus didelė įtampa“. Skelbia, ką NATO skubiai darys Suomijoje prie Rusijos sienos  ()

Buvusio Didžiosios Britanijos armijos generalinio štabo vadovo Richardo Dannato teigimu, Aljansas iš Suomijos įstojimo gaus mažai papildomo karinio potencialo. Tačiau blokas elgiasi teisingai, kai prisiima papildomą atsakomybę dėl augančios įtampos santykiuose su Rusijos Federacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Didžiosios Britanijos armijos štabo vadas Richardas Dannatas tikisi, kad Suomijai įstojus į NATO visame 1300 km Suomijos ir Rusijos pasienyje bus dislokuotos atgrasymo pajėgos. Apie tai praneša „Sky News“.

Kartu jis mano, kad Suomijai įstojus į NATO „įtampa didės“, todėl Vakarų lyderiai NATO turėtų pozicionuoti išskirtinai kaip gynybos aljansą.

„V. Putinas gali bandyti perduoti savo piliečiams žinią, kad NATO plečiasi – techniškai taip ir yra – bet kodėl jis plečiasi?“ – paklausė R. Dunnetas.

Jis pridūrė, kad Skandinavijos šalyse, tokiose kaip Suomija ir Švedija, didėja susirūpinimas dėl Rusijos Federacijos keliamos grėsmės. Ir visiškai suprantama, kad šios dvi šalys siekia kolektyvinės apsaugos „po NATO skėčiu“.

Reaguodama į tokį žingsnį Rusijos Federacija paskelbė, jog stiprins karinį potencialą vakarų ir šiaurės vakarų regionuose.

 

„Kils įtampa ir, žinoma, ta įtampa didės, ir nenuostabu, kai kada nors ateityje kitos NATO šalys dislokuos atgrasymo pajėgas Suomijos teritorijoje prie sienos su Rusija“, – aiškino R. Dannatas.

Jis taip pat pridūrė, kad kalbant apie karinį potencialą, NATO, įstojus Suomijai, gaus mažai naudos, tai suteiks daugiau „moralinės paramos“. Kita vertus, Aljansas prisiima papildomą atsakomybę, kas yra teisinga, mano buvęs britų karys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(1)
(16)

Komentarai ()