[ŽT] Iš karto sureagavo JAV: skelbiama, kokį neįtikėtiną pasiūlymą Macronui pateikė Xi Jinpingas (Video)  ()

Kinijos Liaudies Respublikos vadovas Prancūzijoje mato „artimiausią sąjungininką“ pasipriešinant Vašingtonui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas Prancūziją laiko viena iš potencialių sąjungininkių Europoje, su kuria ateityje galėtų sukurti koaliciją, kuri „priešinsis“ JAV, todėl surengė „prabangų priėmimą“ Prancūzijos lyderiui Emmanueliui Macronui jo vizito Pekine metu, praneša „Reuters“.

Agentūros teigimu, E. Macrono kelionės į Kiniją metu Xi Jinpingas tikino jį „konfrontuoti“ su JAV.

Žurnalistai pastebi, kad Prancūzijos prezidentas Pekine buvo priimtas su raudonu kilimu ir oficialia ceremonija, o balandžio 8 dieną Xi Jinpingas ir Macronas lankysis Kinijos lyderio rezidencijoje Guangdžou. Ko gero, Kinijos Liaudies Respublikos vadovas Prancūzijoje mato „artimiausią sąjungininką“ pasipriešinant Vašingtonui. Tai ypač rodo sumažėjęs dėmesys Europos Komisijos vadovei Ursulai von der Leyen, kuri šiomis dienomis taip pat lankosi Pekine.

 

Anot analitikų, Pekinas stengsis bendradarbiauti su bet kuria šalimi, su kuria ateityje bus galima sudaryti aljansą „priešinantis“ JAV. Viena iš Kinijos užduočių – užkirsti kelią Europos ir JAV bendradarbiavimo plėtrai.

Savo ruožtu pats Vašingtonas skeptiškai vertina Prancūzijos ir Kinijos bendradarbiavimą, abejodamas bet kokios koalicijos tarp šių šalių galimybe.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(30)
(-19)

Komentarai ()