Smogė „košmaras Penkių akių grupei“. JAV turi labai didelių problemų, žala gali būti milžiniška  ()

Žurnalistų teigimu, dokumentuose kalbama ne tik apie Ukrainą, bet ir apie JAV veiklą Indo-Ramiojo vandenyno regione, Artimuosiuose Rytuose, veiksmus kovojant su terorizmu ir konkurenciją su Kinija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-09 Smogė „košmaras Penkių akių grupei“. JAV turi labai didelių problemų, žala gali būti milžiniška  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Balandžio 7 dieną įvairiose svetainėse buvo paskelbta nauja įslaptintų dokumentų partija, kurioje kalbama apie JAV nacionalinio saugumo paslaptis. Juose užsimenama apie JAV bendradarbiavimą su Ukraina, veiklą Artimuosiuose Rytuose ir santykius su Kinija. Apie tai rašo „The New York Times“.

Pasak žurnalistų, nutekinti dokumentai sukėlė nerimą Pentagonui ir prezidento Joe Bideno administracijai. Pranešama, kad analitikai mano, kad gali nutekėti apie 100 konfidencialių dokumentų.

Vienas neįvardytas aukštas žvalgybos pareigūnas, kalbėjęs su žurnalistais, šį informacijos nutekėjimą pavadino „košmaru penkių akių grupei“, turėdamas omenyje JAV, Didžiąją Britaniją, Australiją, Naująją Zelandiją ir Kanadą. Geopolitinė žala gali būti milžiniška.

Mickas Mulroy'us, buvęs aukšto rango Pentagono pareigūnas, sakė, kad nutekinti slapti dokumentai rodo didelį saugumo pažeidimą. Nutekėjimas gali trukdyti Ukrainos kontrpuolimui.

 

Kitas neįvardytas analitikas pavadino tai, kas pasirodė internete, „ledkalnio viršūne“. Taigi, atrodo, kad nutekinti dokumentai gerokai peržengia griežtai įslaptintą medžiagą apie Ukrainos karinius planus.

Analitikai teigia, kad tarp nutekintų dokumentų taip pat yra konfidencialios informacijos apie Kiniją, Indo-Ramiojo vandenyno karo teatrą, Artimuosius Rytus ir terorizmą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(33)
(-30)

Komentarai ()