[ŽT] „Smogė už 415 kilometrų. Rusams šokas, panika ir neapykanta“. Skelbiama, kas ką tik nutiko Kryme  ()

Rusai šokiruoti, kad „ukrainietiška“ raketa jau pasiekia Feodosiją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-09 [ŽT] „Smogė už 415 kilometrų. Rusams šokas, panika ir neapykanta“. Skelbiama, kas ką tik nutiko Kryme  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Feodosijoje, laikinai okupuotame Kryme, balandžio 8-osios popietę buvo neramu. Esą, atskridus raketai, mieste pasigirdo sprogimai. Dar vienas sprogimas labai sukrėtė okupantus.

Kremliaus protektorius laikinai okupuotame Kryme Sergejus Aksionovas teigė, kad jie esą numušė „ukrainietišką“ raketą, rašo „24 kanalas“

Tačiau rusų versija apie „ukrainietišką“ raketą neatitinka tikrovės, į tai atkreipė dėmesį aktyvistas Serhijus Sternenko. Priežastis ta, kad artimiausios Ukrainos gynybos pajėgų pozicijos nuo Feodosijos nutolusios mažiausiai 300 kilometrų.

Kaip žinia, Ukraina tokio nuotolio raketų neturi, nors Ukrainos kariškiai jas mielai turėtų.

„Rusai pranešė apie tariamą raketos numušimą virš vis dar okupuotos Feodosijos. Tik niuansas. Atstumas iki artimiausių mūsų pozicijų – beveik 300 kilometrų. Kokią raketą?“, – retoriškai klausia Sternenko.

Tai dar ne viskas, rusų propagandistai  sako, kad raketa skrido daugiau nei 15 kilometrų aukštyje ir buvo numušta oro gynybos sistemos S-300. Rusija netgi paskaičiavo, kad raketa buvo paleista iš Ukrainos Tuzlivo poligono. Nuo šios bandymų aikštelės iki Feodosijos tiesia linija atstumas yra 415 kilometrų.

 

Pirminiais duomenimis, sprogimai Feodosijoje įvyko netoli uosto. Odesos OVA pirmininkas Serhijus Bratčukas taip pat pakomentavo sprogimą.

„Laikinai užimtoje Feodosijoje kažkas renkamas“, – rašė jis.

Rusai panikuoja

Sprogimas Feodosijoje sukėlė šoką, paniką ir neapykantą tarp rusų, kurie savo „susirūpinimą“ reiškia socialiniuose tinkluose.

Rusai šokiruoti, kad „ukrainietiška“ raketa jau pasiekia Feodosiją. Okupantai nesupranta, kodėl neveikia jų giriama oro gynyba. Įdomu tai, kad rusai netiki okupacine valdžia, kad tai „ukrainietiška“ raketa, esą Ukraina tokio ginklo neturi.

 

Jie taip pat spėlioja, iš kur raketa paleista. Kai kurie teigia, kad raketa paleista iš Juodosios jūros, nors Ukrainos laivų ten nėra.

Rusai užduoda logišką klausimą vyriausiajam Rusijos alkoholikui Dmitrijui Medvedevui, kuris pagrasino branduoliniu smūgiu Ukrainai, jei kas nors atsitiks Kryme. Kodėl Medvedevas nevykdo savo branduolinių grasinimų.

Kai kurie rusai komentaruose rašo, kad nenori išvykti iš Feodosijos dėl gražių paplūdimių. Kiti rašo, kad Kryme kasamos tranšėjos, tad apie jokį paplūdimio sezoną net svajoti negalima.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(232)
(4)
(228)

Komentarai ()