Situacija labai pavojinga – Ukraina skubiai keičia savo karinius planus: kas vyksta?  ()

Dėl slaptų Amerikos dokumentų nutekinimo Ukraina jau pakeitė kai kuriuos savo karinius planus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-10 Situacija labai pavojinga – Ukraina skubiai keičia savo karinius planus: kas vyksta?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai informavo CNN.

Pastarosiomis savaitėmis internete paskelbti slapti Pentagono dokumentai rodantys, kaip JAV šnipinėja ir sąjungininkus, ir priešininkus, kelia didelį nerimą JAV pareigūnams, kurie baiminasi, kad tokie nutekinimai gali pakenkti jautriems šaltiniams ir sukompromituoti svarbius tarptautinius santykius.

Kai kurie originalūs dokumentai atskleidžia, kaip amerikiečiai pasiklausė pagrindinių sąjungininkų, įskaitant Pietų Korėją, Izraelį ir Ukrainą, pokalbius.

Kiti atskleidžia JAV įsiskverbimo į Rusijos gynybos ministeriją ir Rusijos „Wagner“ mastą.

Dar kiti dokumentai atskleidžia pagrindines Ukrainos ginkluotės, oro gynybos, batalionų skaičiaus ir pasirengimo silpnybes kritiniu karo momentu, kai Ukrainos pajėgos ruošiasi kontrpuolimui prieš rusus – ir kaip tik tada, kai JAV ir Ukraina pradėjo kurti labiau pasitikėjimą keliančius santykius dalijantis žvalgybos duomenimis.

Ukraina dėl informacijos nutekinimo jau pakeitė kai kuriuos savo karinius planus, CNN sakė Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui artimas šaltinis.

Pentagonas dėjo „tarpžinybines pastangas“, kad įvertintų informacijos nutekėjimo poveikį, sekmadienį sakė Pentagono spaudos sekretoriaus pavaduotoja Sabrina Singh.

 

„Gynybos departamentas toliau tiria ir vertina nutekintų dokumentų, kuriuose, atrodo, yra neskelbtinos ir įslaptintos medžiagos, autentiškumą“, – sakoma Singh pareiškime.

Singh pridūrė, kad JAV pareigūnai savaitgalį kalbėjosi su sąjungininkais ir partneriais apie nutekėjimą ir informavo „atitinkamus Kongreso komitetus“.

Nutekėjimas taip pat paskatino Pentagoną imtis veiksmų, kad būtų sugriežtinta tokių itin slaptų dokumentų, paprastai prieinamų šimtams vyriausybės narių, srauto kontrolė, sakė pareigūnai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(33)
(-13)

Komentarai ()