„Kinija pasikeitė“ - susirūpinusi Vokietija skelbia apie didelius įvykius, ministrė skrenda į Pekiną  ()

„Kinijos vaidmuo darant įtaką Rusijai turės pasekmių visai Europai ir mūsų santykiams su Kinija“, – teigia Vokietijos užsienio reikalų ministrė


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock pažymėjo, kad kiek įmanoma greitesnė ir teisinga karo Europoje ​​pabaiga yra vienas pagrindinių jos vizito Kinijoje klausimų.

Ministrė priminė, kad Kinijai, kaip nuolatinei JT Saugumo Tarybos narei, tenka ypatinga atsakomybė už taiką pasaulyje. Pekino tarpininkavimas normalizuojant Saudo Arabijos ir Irano diplomatinius santykius pastaruoju metu parodė, kad šalis yra pasirengusi dalyvauti pasaulinio masto procesuose.

Ypatingas dėmesys Baerbock vizito Kinijoje metu bus skiriamas ir situacijai aplink Taivaną.

„Atsižvelgdama į siaubingą karinio eskalavimo Taivano sąsiauryje scenarijų, per kurį kasdien teka 50 % pasaulio prekybos, savo vizito metu taip pat pabrėšiu bendrą Europos įsitikinimą, kad vienašališkas karinis status quo pakeitimas Taivano sąsiauryje būtų nepriimtinas“, – sakė ministrė Baerbock.

Vokietijos užsienio reikalų ministrės teigimu, Europos politikos kompasas Kinijos atžvilgiu apibrėžia šią valstybę kaip partnerę, konkurentę, sisteminę varžovę. „Kuria kryptimi rodyklė pasisuks ateityje priklauso ir nuo Kinijos pasirinkto kelio. Mūsų naujojoje strategijoje Kinijai atsižvelgsime į besikeičiantį Kinijos vaidmenį pasaulyje“, - sakė Baerbock.

 

Kinija pasikeitė ir pasibaigus koronaviruso apribojimams noriu geriau suprasti naujosios vadovybės kryptį, atsižvelgiant ir į įtampą tarp politinės kontrolės ir ekonominio atvirumo“, – vizito tikslus išdėstė Baerbock.

(33)
(2)
(31)

Komentarai ()