Tai vyksta – Irane pastebėtas laukiamiausias Rusijos ginklas (Video)  ()

Socialiniuose tinkluose plinta vaizdo įrašas, kuriame matyti vienas iš lėktuvų Su-35. Anot analitikų, Rusija mainais už karinę pagalbą sutiko parduoti daugiau nei 60 naikintuvų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Irano oro pajėgos pradėjo gauti Rusijos naikintuvus Su-35, kurie iš pradžių buvo pagaminti Egiptui. Apie tai praneša portalas „Militarny“.

Vaizdo įraše užfiksuota naikintuvo Su-35 nusileidimo Mehrabado tarptautiniame oro uoste Teherane akimirka. Teigiama, kad aerodrome nusileido 3 lėktuvai. OSINT analitikas slapyvardžiu Tendar, tvirtina, kad lėktuvai vis dar yra tų spalvų, kurios buvo skirtos Egipto oro pajėgoms.

2022 metų pabaigoje Vakarų žvalgyba pranešė apie Irano ir Rusijos Federacijos susitarimus tiekti naikintuvus Su-35 mainais už karinę pagalbą. Jau 2023 metų sausį Irano nacionalinio saugumo ir užsienio politikos parlamentinės komisijos narys Shahriar Heydari patvirtino ketinimą įsigyti Rusijos naikintuvus.

 

Strateginių ir tarptautinių studijų centras CSIS pranešė, kad Kremlius pardavė daugiau nei 60 lėktuvų Su-35 Iranui mainais į tūkstančius bepiločių orlaivių, kuriuos Rusijos Federacija naudoja smogdama svarbiai Ukrainos infrastruktūrai.

 

Taip pat žinoma, kad Rusijos Federacijoje saugomi naikintuvai Su-35SE, kurie buvo pagaminti Egiptui. Jis užsakė 24 lėktuvus už 2 milijardus dolerių, tačiau paskutinę akimirką Kairas atsisakė juos pirkti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(12)
(-6)

Komentarai ()