Kyjivo gyventojai išsigandę: smogė ryškus blyksnis, staigus sprogimas ir galingas žalias švytėjimas – kas vyksta? (Video)  ()

Kyjivo gyventojai pradėjo masiškai pranešti, kad danguje pastebėjo labai ryškų blyksnį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai įvyko balandžio 19 d. vakarą. Be ryškios blykstės danguje, daugelis sostinės gyventojų girdėjo garsų sprogimą.

Vėliau žiniasklaida pranešė, kad 21:56 vietos laiku danguje neva buvo galima stebėti NASA palydovo kritimą, kurį lydėjo galingas žalias švytėjimas.

Maždaug po 10 minučių Kyjive ir Kyjivo regione buvo paskelbtas oro pavojaus signalas, raginantis gyventojus eiti į priedangas. Žurnalistai rašo, kad danguje užfiksuotas grėsmę keliantis nežinomas oro objektas.

Laikui bėgant Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas paragino Kyjivo gyventojus nepanikuoti.

„Nesijaudinkite dėl NSO. Tai yra mūsų oro gynyba“, – rašė jis , o tada ištrynė įrašą ir pasakė, kad turime palaukti oficialios informacijos.

 

Reikėtų pažymėti, kad, anot „Space“, balandžio 19 d., „miręs“ NASA erdvėlaivis RHESSI turėjo nukristi į Žemę. Pastaruosius kelerius metus jis nedirbo. Nuo 2002 iki 2018 m. jis buvo naudojamas tiriant saulės blyksnius ir vainikinių masių išmetimus ant Saulės.

 

Mokslininkai prognozavo, kad didžioji dalis RHESSI turėjo sudegti grįžus. Tačiau kai kurios dalys galėjo nesudegti dėl stiprios trinties ir atitinkamai turėjo nukristi į Žemę. Tačiau, anot ekspertų, rizika, kad šios nuolaužos kam nors pakenks, yra minimali – maždaug 1 iš 2467.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(0)
(34)

Komentarai ()