Europos miestuose Rusija įrengė slaptas antenas: kas vyksta? (Video)  (3)

Anot buvusio Vakarų žvalgybos pareigūno, ant Rusijos ambasados Varšuvoje stogo, yra visas „elektroninės žvalgybos lizdas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis žurnalistinio tyrimo rezultatais, Rusijos valdžia mažiausiai 11 Europos miestų ant ambasadų stogų pastatė antenas signalams perimti ir pasiklausyti. Apie tai praneša tyrimą atlikusi žurnalistų grupė VSQUARE.

Tokios sistemos buvo kodiniu pavadinimu „Zenit“, be kita ko, jos buvo aptiktos Budapešte, Stokholme ir Briuselyje.

Kai kurios naudojamos antenos leido klausytis oro kontrolierių ir pilotų, policininkų pokalbių. Tokios antenos perima beveik bet kokį ryšį – nuo ​​radijo bangų iki pokalbių mobiliaisiais telefonais ir netgi leidžia klausytis skambučių per GSM ryšį.

Taip pat paaiškėjo, kad į kiekvieną Rusijos Federacijos užsienio diplomatinę atstovybę buvo paskirti po vieną ar du specialiuosius agentus, kurie gauna slaptas žvalgybos užduotis. Kai kuriais atvejais apie slaptą ryšį nežino net patys diplomatai.

Vienas iš buvusių aukšto rango Vakarų žvalgybos pareigūnų paaiškino, kad ant Rusijos ambasados ​​Varšuvoje stogo, yra ištisas „elektroninės žvalgybos lizdas“, leidžiantis Rusijos specialiosioms tarnyboms klausytis beveik bet kokių ryšių mieste.

 

Žurnalistai paskelbė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuoti tokie įrenginiai, sumontuoti ant seno pastato Varšuvoje, kur įsikūrusi Rusijos ambasada, stogo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(17)
(-8)

Komentarai (3)