„Mes ne išdavikai. Nusprendėme, kad esame už Ukrainą“. Skelbiama apie absoliučiai netikėtą Ukrainos sąjungininką  (1)

„The Economist“ sužinojo apie netikėtą Ukrainos sąjungininką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalas „The Economist“ paskelbė straipsnį apie nusikalstamo pasaulio transformaciją dėl karo: Ukrainos vagys atsisakė palaikyti ryšius su rusais, nes jie nėra savo šalies išdavikai.

Rusijos invazija į Ukrainą smarkiai paveikė abiejų šalių nusikalstamąjį pasaulį, o išaugusi prekyba narkotikais, kontrabandiniais ginklais ir žmonėmis nėra vienintelės karo pasekmės, rodo „The Economist“ tyrimas. 

Karas sutrikdė seniai nusistovėjusius ginklų, narkotikų ir tabako kontrabandos kanalus, todėl susidarė „nepriimtinos rizikos tarptautinei prekybai aplinka“, - JAV vyriausybės ataskaitą cituoja „The Economist“.

Prieš karą per Ukrainą keliaudavo pasaulinės nelegalių prekių siuntos. Per rytinius šalies regionus, kuriuos nuo 2014 m. krečia konfliktas, ėjo kontrabandos „greitkelis“ į Rusiją. Ukraina buvo vienas iš heroino siuntų į Europą maršrutų, o iš Juodosios jūros uostų į Aziją ir Afriką buvo kontrabanda gabenami ginklai. Dabar kontrabandos keliai eina per kitas šalis, pavyzdžiui, narkotikai gabenami per Iraną, o tabako gaminiai – per Baltijos šalis, leidiniui „The Economist“ sakė politologas Marcas Galeotti, tarptautinio nusikalstamumo ir Rusijos saugumo tarnybų ekspertas.

 

Pažymėtina, kad didžioji dauguma Ukrainos nusikalstamo pasaulio atstovų nustojo bendradarbiauti su savo kolegomis iš Rusijos: „Mes esame vagys, esame prieš bet kokią valstybę, bet nusprendėme, kad esame už Ukrainą“, - dalijosi vienas iš jų. Kaip aiškina Galeotti, „viena yra būti laikomam nusikaltėliu, o visai kas kita – būti laikomam išdaviku“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(127)
(8)
(119)

Komentarai (1)