„Krenta, krenta, krenta!“ Ugnies apimtas MiG-31 nukrito į ežerą netoli Murmansko (Video)  ()

Rusijos karo lėktuvams sunku ir toli nuo fronto linijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-27 „Krenta, krenta, krenta!“ Ugnies apimtas MiG-31 nukrito į ežerą netoli Murmansko (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per mokomąjį skrydį Rusijos Murmansko srityje balandžio 26 dieną sudužo naikintuvas „MiG-31“.

Pranešama, kad lėktuvo katastrofa įvyko Mončegorske, lėktuvas sudužo netoli Riž-Gubos kaimo.

Liudininkai pasakoja, kad „MiG-31“ tiesiog užsidegė ore, todėl galima numanyti, kad įvyko techninis gedimas, bet, aišku, avariją galėjo sukelti ir išoriniai veiksniai (pavyzdžiui, paukščiai). Arba prasta lėktuvo priežiūra.

 

 

Pasak Rusijos gynybos ministerijos, pilotams pavyko katapultuotis ir išgyventi. Į nelaimės vietą išvyko gelbėtojai. Pats lėktuvas sudužo į ežerą ir bėdų ant žemės nepridarė.

„MiG-31“ toli gražu nėra naujausias karinis lėktuvas pasaulyje. Pirmam skrydžiui šis naikintuvas pakilo dar 1975 metais, o tarnybą pradėjo 1981-aisiais. „MiG-31“ buvo gaminamas iki 1994 metų, todėl net naujausias šio pavyzdžio lėktuvas būtų beveik trisdešimties metų amžiaus. Kita vertus, egzistavo „MiG-31“ modernizavimo programa, o gerai prižiūrimi kariniai lėktuvai sensta lėtai.

 

 

„MiG-31“ yra gana įdomus naikintuvas. Šis 22,6 metrų ilgio ir 13,46 metrų pločio (atstumas tarp sparnų galų) dvimotoris naikintuvas buvo sukurtas priešo orlaiviams perimti. Teigiama, kad dėl pažangios radarų sistemos ir gebėjimo dalintis operatyvine informacija keturi „MiG-31“ gali uždengti 1000 km pločio oro erdvės zoną. Be to, „MiG-31“ gali pakilti į 25 km aukštį, o 21 km aukštyje išvysto maksimalų 3000 km/val. greitį. Tai - vienas greičiausių karinių lėktuvų pasaulyje.

„Mig-31K“ yra vienas nekenčiamiausių rusų lėktuvų Ukrainoje, nes šis naikintuvas leidžia hipergarsines balistines raketas „Ch-47M2 Kinžal“. Ukraina jomis atakuota ne kartą ir neturi nieko, kas galėtų jas atremti. Net ir Vakarų suteiktos oro gynybos sistemos tikriausiai nesustabdytų hipergarsinių ginklų. Aišku, tas Murmanske sudužęs „MiG-31“ nebūtinai buvo ta K versija, pritaikyta „Kinžal“.

„MiG-31“ naikintuvus naudoja tik Kazachstanas ir Rusija. Pastaroji yra numačiusi naudoti šiuos lėktuvus ir po 2030-iųjų. Aišku, jei jų liks - 2020 metais sudužo bent vienas toks naikintuvas, 2022-aisiais - du, 2023-iais - vienas.

 

(31)
(0)
(31)

Komentarai ()