„Jėgos demonstravimas“: 49 JAV naikintuvai ir dronai atliko efektingą „dramblių pasivaikščiojimą“ (Video)  ()

„Dramblių pasivaikščiojimas“ vyko Hollowano oro pajėgų bazėje Naujojoje Meksikoje, siekiant parodyti JAV oro pajėgų pasirengimą potencialioms operacijoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujosios Meksikos valstijoje, vienoje iš JAV karinių oro pajėgų bazių, 49 F-16 „Viper“ naikintuvai ir MQ-9 „Reaper“ atakos dronai kilimo ir tūpimo take išsirikiavo „Dramblių pasivaikščiojimui“ (Elephant walk). Apie tai praneša „The War Zone“.

„Dramblių pasivaikščiojimas“ Naujojoje Meksikoje nuo kitų skiriasi tuo, kad visas veiksmas buvo nufilmuotas virš kilimo ir tūpimo tako skridusio drono MQ-9 „Reaper“ kamera. Renginys vyko balandžio 21 d., jame dalyvavo 40 JAV oro pajėgų F-16 ir 9 MQ-9.

Leidinys pažymi, kad bepiločių orlaivių ir naikintuvų suderinimas „pasivaikščiojimo“ metu gali būti JAV oro pajėgų ambicingų planų pradžia, kai operacijose bendrai dalyvauja pilotuojama ir nepilotuojama aviacija.

 

Ką aviacijoje reiškia „Dramblių pasivaikščiojimas“

„Dramblių pasivaikščiojimas“ – tai jėgos demonstravimas, parodantis pasirengimo lygį, personalo mokymą ir didžiulę karinę galią. Per trumpą laiką į kilimo ir tūpimo taką atkeliauja daug lėktuvų, pasiruošusių pakilti. Tai reikalauja aukštų pilotų įgūdžių.

 

 

„Dramblių pasivaikščiojimai“ dažnai rengiami Jungtinėse Valstijose. Toks manevras prasidėjo Antrajame pasauliniame kare, kai dideli sąjungininkų bombonešių oro laivynai dalyvaudavo atakose, kuriose būdavo iki 1000 orlaivių. Tų įvykių liudininkai sakė, kad tai atrodė tarsi drambliai, einantys į girdyklą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()