Neįtikėtina – skelbiama, kuo Ukrainos kariuomenė daužo Rusiją (Foto)  (1)

Kaip Irano 122 mm sviediniai patenka į Ukrainą, vis dar nežinoma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anksčiau tai buvo aiškinama JAV reidais prieš kontrabandos laivus, kurie ginklus iš Irano gabeno kovotojams Artimuosiuose Rytuose.

Internete buvo paskelbta nuotrauka, kurioje Ukrainos karys laiko iranietišką 122 mm kalibro šovinį, kuris buvo pagamintas 2023 m., pranešė „Ukraine Weapons Tracker“ analitikai.

122 mm šaudmuo buvo pagamintas Irane. Jis tinka D-30 haubicoms ir 2C1 „Gvozdika“ savaeigiams pabūklams. Tai, kad tai Irano gaminys, liudija šaudmenų ženklinimas.

Anksčiau Ukrainos kariškiai jau naudojo šovinius iš Irano. Jie turėjo tuos pačius žymėjimus: 122MM D30 HE-TNT LOT X/202X (kur X pagaminimo mėnuo ir metai).

 

Prieš tai visa iranietiška amunicija Ukrainoje buvo pagaminta 2022 metais, tokių dokumentais pagrįstų atvejų buvo bent 7.

 

Anksčiau Teherano sviedinių atsiradimą buvo galima paaiškinti tuo, kad JAV reguliariai perima laivus, gabenančius amuniciją kovotojams Artimuosiuose Rytuose. Dabartinis tiekimo šaltinis nežinomas. ES taiko embargą šaudmenų eksportui iš Irano, tačiau ta pati JT sankcija buvo panaikinta 2020 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(0)
(34)

Komentarai (1)