Kažkas bus. Rusija siunčia karo laivyną į Šiaurės jūrą  ()

Norvegijos ginkluotųjų pajėgų duomenimis, Rusijos laivų aktyvumas Šiaurės jūroje dabar yra pastebimai didesnis nei ankstesniais metais. Pirmasis netikėtą penkių laivų pasirodymą pastebėjo JAV karinio jūrų laivyno instituto atstovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norvegijos kariuomenė pastebi, kad tarptautiniuose Šiaurės jūros vandenyse yra keli Rusijos laivai. Pasak „Nettavisen“, kuris remiasi kariuomenės pareiškimu, per pastaruosius du mėnesius Rusijos laivyno aktyvumas išaugo.

Naujų karo laivų pasirodymas siejamas su „Pergalės diena“ gegužės 9-ąją, tačiau dabar aktyvumas pastebimas labiau nei ankstesniais metais.

Norvegijos atstovai ir toliau stebi Rusijos veiksmus. Rusijos karinio jūrų laivyno laivai yra tarptautiniuose vandenyse, kas yra gana legalu, tačiau pats faktas vertas dėmesio.

Pirmą kartą netikėtą penkių Rusijos karinio jūrų laivyno laivų pasirodymą Šiaurės jūroje pastebėjo JAV karinio jūrų laivyno instituto analitikas pseudonimu HI Sutton.

Anot jo, laivai išplaukė iš Rusijos uostų Baltijos jūroje, tikėtina, pratyboms.

 

Norvegijos atstovai jau ne pirmą kartą pastebi Rusijos laivyno aktyvumą. Vasarį šalies žvalgybos tarnybos pranešė, kad Rusijos Federacija pradėjo dislokuoti laivus su taktiniais branduoliniais ginklais Baltijos jūroje, tai įvyko pirmą kartą per pastaruosius 30 metų.

Bendras skandinavų tyrimas parodė, kad Rusijos kariniai ir kiti laivai renka duomenis Baltijos ir Šiaurės jūrose, siekdami sabotuoti vėjo jėgaines, dujotiekius ir sugadinti ryšio kabelius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(22)
(-13)

Komentarai ()