„Tai būtų moralinis Rusijos sutriuškinimas. Nutrauks smūgius iškart“. Iškelta idėja numušti Tu-95MS  (1)

Tarp sovietinių ar vakarietiškų oro gynybos sistemų nėra pavyzdžio, galinčio numušti taikinius 1000–1500 km atstumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai tik įsibrovėliai surengs dar vieną raketų ataką iš savo strateginių bombonešių, naujienų erdvėje galite pamatyti teiginį, kad „rusai nutrauks smūgius iškart, kai pirmasis bombonešis bus numuštas virš Rusijos Federacijos teritorijos“.

Tokiuose vertinimuose yra tam tikras racionalus grūdas: pavyzdžiui, jei tik vieno Tu-95MS apgadinimas praėjusių metų gruodį Engelso oro bazėje buvo didelis smūgis rusams, tai galima įsivaizduoti priešo moralinio nuosmūkio lygį, jei nors vienas strateginis bombonešis būtų numuštas ore.

Tačiau yra viena bėda – pasaulyje nėra tokių didelio nuotolio oro gynybos sistemų, kurios galėtų pasiekti vietų, iš kurių rusų Tu-95MS ir Tu-160 leidžia sparnuotasias raketas – ar tai būtų erdvė virš Kaspijos jūros arba Kolos pusiasalio (iš kurio priešas apšaudė Ukrainą per vieną iš pastarųjų smūgių).

Pavyzdžiui, tas pats „Patriot“ laikomas geriausiu savo klasėje, ypač dėl to, kad jis gali numušti priešo lėktuvus ir sparnuotąsias raketas iki 160 km atstumu, o tai nepasiekiama kitoms panašios klasės oro gynybos sistemoms.

 

Jei paklausite apie amerikiečių priešraketinio komplekso THAAD šaudymo diapazoną, tada jis svyruoja 200 km lygyje, ir to taip pat nepakanka, kad pasiektų Rusijos bombonešius virš Kaspijos jūros.

Jei prisiminsime sovietinio stiliaus oro gynybos sistemą, tada tolimiausia tarp jų buvo S-200, kurios šaudymo nuotolis, priklausomai nuo modifikacijos, galėjo siekti 240 km. Tačiau to vis tiek nepakanka.

Be to, gali būti diskutuotinas klausimas, ar apskritai S-200 gali būti efektyvus šiuolaikinėmis sąlygomis, kai naudojamas prieš oro taikinius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(24)
(13)

Komentarai (1)