„Dėl Rusijos agresijos sienos tampa nestabilios“: to istorijoje dar nėra buvę – NATO „ateina“ į Aziją  ()

Pasak Japonijos užsienio reikalų ministro Hayashi Yoshimasa, Rusijos invazija į Ukrainą paliečia Azijos ir Ramiojo vandenyno regioną. Kinija jau neigiamai reagavo į galimą Tokijo suartėjimą su Aljansu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonija derasi su NATO ryšių tarnyba po plataus masto Rusijos Federacijos invazijos į Ukrainą. Tai interviu CNN paskelbė šalies užsienio reikalų ministras Hayashi Yoshimasa.

Japonijoje gali būti atidarytas pirmasis NATO biuras Azijoje. Rusijos Federacijos invazija į Ukrainą turi pasekmių toli už Europos regionų sienų, todėl privertė Japoniją persvarstyti regiono saugumą.

„Tai, kas vyksta Rytų Europoje, neapsiriboja Rytų Europa ir tai tiesiogiai veikia situaciją čia, Ramiojo vandenyno regione. Štai kodėl mūsų bendradarbiavimas Rytų Azijoje ir NATO tampa vis svarbesnis“, – aiškino Yoshimasa.

Jis taip pat pridūrė, kad Japonija nėra NATO narė, tačiau žingsnis atidaryti biurą yra stabilaus Tokijo bendradarbiavimo su Aljansu įrodymas. Ryšių biuras Japonijoje leis diskutuoti su NATO saugumo partneriais, tokiais kaip Pietų Korėja, Australija ir Naujoji Zelandija, apie geopolitinius iššūkius, naujas ir trikdančias technologijas bei kibernetines grėsmes. Toks biuras veikia Ukrainoje.

Leidinys pažymi, kad Rusijos ir Ukrainos karas privertė Japoniją ir Pietų Korėją suartėti su savo Vakarų partneriais. Jie veikia kaip vieningas frontas prieš Kinijos ir Šiaurės Korėjos grėsmę. Pati Kinija neigiamai reagavo į Tokijo suartėjimą su Aljansu.

 

„NATO veržimasis į rytus ir kišimasis į Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono reikalus tikrai pakenks regiono taikai ir stabilumui“, – sakė Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Mao Ningas.

Reaguodama į Pekino pareiškimą Yoshimasa sakė, kad Japonija nieko neįžeidžia, Tokijas tik siekia apsaugos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()