JAV apšalusi, ką parodė Ukrainos pilotai. Mokymų programa metama lauk  (1)

Amerikiečių instruktoriai pažymėjo, kad ukrainiečių pilotai, turintys kvalifikaciją skraidyti MiG-29 ir Su-27, treniruokliuose sugebėjo atlikti keletą „palyginti techninių“ manevrų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinių Amerikos Valstijų oro pajėgos padarė išvadą, kad Ukrainos pilotai naikintuvus F-16 gali valdyti per keturis mėnesius, o tai yra daug greičiau nei prognozavo Pentagonas. „Yahoo News“ paskelbė atitinkamus dokumentus.

Pranešama, kad du ukrainiečių pilotai, kvalifikuoti skraidyti MiG-29 ir Su-27, baigė skrydžio treniruoklio bandymus Morriso oro nacionalinės gvardijos oro pajėgų bazėje Tuksone, Arizonoje.

Iš viso pilotai, kurie anksčiau nebuvo išklausę formalių F-16 mokymų, treniruokliuose surengė 9 imitacinius skrydžius, kurių bendra trukmė buvo 11,5 valandos. Testo rezultatus vertino keturi patyrę Amerikos instruktoriai.

Ataskaitoje, kurią parengė pulkininkas leitenantas Jaredas P. White'as, teigiama, kad ukrainiečių pilotai imituotomis sąlygomis sugebėjo atlikti ne vieną „palyginti techninį“ manevrą, įskaitant lėktuvo nusileidimą po variklio gedimo.

 

Vienas iš sunkumų, su kuriais susiduria Ukrainos pilotai, yra kalbos barjeras, nes F-16 aviacijos elektronika informaciją rodo anglų kalba. Kartu dokumentuose minima, kad per dvi savaites abu pilotai šiuo atžvilgiu padarė „pastebimą pažangą“.

Straipsnio autoriai mano, kad paskelbti dokumentai padės padidinti spaudimą Ukrainos sąjungininkams, kurie priešinasi F-16 perdavimui Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, motyvuodami pilotų rengimo sudėtingumu ir trukme.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(264)
(12)
(252)

Komentarai (1)