Bidenas duos F-16! Bet su viena sąlyga  ()

JAV yra pasirengusios leisti eksportuoti į Ukrainą naikintuvus F-16. Bet su viena sąlyga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei sprendimą dėl orlaivių perdavimo priims ir sąjungininkai.

Tai pranešė CNN.

Nurodoma, kad JAV prezidento Joe Bideno administracija yra pasirengusi priimti tokį sprendimą „atsižvelgiant į didelį JAV Kongreso atstovų ir sąjungininkų spaudimą dėl didėjančių Rusijos oro atakų prieš Ukrainą“.

Tačiau, CNN teigimu, JAV pareigūnai nežino jokių oficialių sąjungininkų prašymų eksportuoti F-16.

Tuo pačiu televizijos kanalas informuoja, kad JAV Valstybės departamento pareigūnai, kuriems dažniausiai pavesta surašyti dokumentus dėl tokio tiekimo patvirtinimo trečiosioms šalims, nurodymų kibti į darbą negavo.

Pranešama, kad kelios Europos šalys anksčiau paskelbė apie pasirengimą tiekti F-16 Ukrainai, ypač Nyderlandai. Tačiau šį perdavimą turi patvirtinti JAV.

Kas buvo prieš tai

Kelios Europos šalys yra pasirengusios perleisti F-16 lėktuvus Ukrainai, tačiau JAV valdžia šiuo metu tam leidimo neduoda.

Tuo pat metu neseniai 14 JAV Kongreso narių grupė – demokratai ir respublikonai – išsiuntė laišką prezidento Joe Bideno administracijai su prašymu atblokuoti naikintuvų F-16 tiekimą Ukrainai.

 

Įdomu tai, kad naikintuvų F-16 tiekimas Ukrainai bus viena iš G7 viršūnių susitikimo Hirošimoje (Japonija) temų. Kartu NATO šalių gynybos ministrai birželio mėnesį aptars ir galimą šių orlaivių perdavimą Ukrainai.

Šiuo metu Didžioji Britanija ir Nyderlandai susitarė dėl F-16 Ukrainai koalicijos sukūrimo, o Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio vizito Londone metu Didžiosios Britanijos vyriausybė paskelbė, kad pradės Ukrainos pilotų mokymus vasara.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(0)
(41)

Komentarai ()