[ŽT] Pentagonas skelbia, kas bus, kai į karą atvyks F-16 naikintuvų armada  ()

JAV oro pajėgų sekretorius Frankas Kendallas III žurnalistams sakė, kad prireiks dar kelių mėnesių, kol Pentagonas priims galutinį sprendimą dėl naikintuvų perdavimo Ukrainai ir pradės jų perdavimo procedūras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pentagonas mano, kad Ukrainai perduoti F-16 iš esmės nepakeistų karo su Rusija eigos. „F-16 padės ukrainiečiams, bet iš esmės nepakeis balanso. Jie sukurs tarpinius pajėgumus, kurių ukrainiečiai dar neturi, bet tai situacijos kardinaliai nepakeis. Kol kas aviacijos galia nebuvo lemiamas veiksnys“, – sakė JAV oro pajėgų sekretorius Frankas Kendallas III.

Frankas Kendallas taip pat sakė, kad dabar Pentagonas negali tiksliai nustatyti naikintuvų pristatymo į Ukrainą laiko, nes reikia atsižvelgti į daugybę detalių, išstudijuoti visus niuansus. Jis teigia, kad geriausiu atveju F-16 Ukrainą pasiektų po kelių mėnesių.

 

Jis taip pat pabrėžė, kad anksčiau JAV padėjo Ukrainai spręsti svarbesnes, neatidėliotinas užduotis - tiekė artileriją ir amuniciją. Naikintuvai nebuvo prioritetas, bet dabar ateina laikas ir jiems.

(30)
(1)
(29)

Komentarai ()