[ŽT] Iranas skubiai siunčia kariuomenę į Sistaną. „Tai pilkoji zona. Niekas nežino, ką jie padarys.“ (Video)  ()

Tarp Irano ir Afganistano talibų pasienyje tebevyksta mūšiai, pranešama apie keletą žuvusiųjų abiejose pusėse.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-29 [ŽT] Iranas skubiai siunčia kariuomenę į Sistaną. „Tai pilkoji zona. Niekas nežino, ką jie padarys.“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Irano valdžia, pasienyje vykstančių mūšių su Talibano kovotojais fone, pradėjo traukti armiją į Sistano ir Beludžistano provinciją, kuriose daugiausia gyvena sunitai.

Galimos „penktosios kolonos“ buvimas šiame regione Teheranui kelia rimtą nerimą.

Apie tai savo „Telegram“ kanale rašo publicistas ir tinklaraštininkas Anatolijus Nesmijanas.

Sistanas ir Beludžistanas iš tikrųjų yra pilkoji zona, kurioje siena yra gana sąlyginė sąvoka. Vietos gyventojai turi giminaičių Irane, Pakistane ir Afganistane. Čia yra sunitų ginkluotų grupuočių išteklių bazė. Balučiai neprivalo savo veiksmų derinti su Talibanu (tai skirtingos ir net kariaujančios formacijos), tačiau netinkamiausiu momentu jie gali nukreipti Irano ginkluotąsias pajėgas.

 

Šiuo atžvilgiu nenuostabu, kad šio regiono stiprinimo klausimai yra ypač svarbūs, pažymėjo analitikas. Tuo tarpu Irano ir Talibano kovotojų susirėmimai tęsiasi. Pranešama apie keletą mirčių abiejose pusėse. Irano žiniasklaida skelbia, kad Islamo Respublika padarė didelę žalą Talibanui dėka savo artilerijos pranašumo. Kiti šaltiniai rašo, jog Talibanui pavyko sunaikinti apie 18 Irano objektų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()